Taller de llengües a Saragossa (Bloque Independentista de Cuchas)

carteltaller

Taller de luengas i llengues (Bloque Independentista de Cuchas)

Des que el 2007 es creés el “Bloque Independentista de Cuchas”, els debats , reflexions i visions comunes ens van portar cap a un canvi en la política aragonesa. Un d’aquests canvis havia de ser el compromís real per la cultura aragonesa i la seva realitat. Aquest compromís portaria amb si l’ús de les llengües d’Aragó i el coneixement d’aquestes . Des de llavors molts passos s’han donat en aquesta direcció, no només de cara cap a dins, sinó també cap a fora. No es pot entendre un aragonès d’esquerres amb consciència de classe i anticapitalista, que pugui donar-li igual un tema tan important com el lingüístic.
Ja fa més d’un any que aquesta conformista i personalista política presa per la ” Coordinadera Aragón Trilingüe” va dur a Puyalón i al BIC a tallar relacions i prendre camins diferents. Des de llavors una plataforma “Defensem les llengües” ha pres aquest paper amb no poca activitat: denúncies, comunicats, activitats esportives, vídeos, …
No cal recordar que la línia de redacció de Puyalón i el BIC és clara en aquest assumpte. Documents, comunicats i activitats, igual com no dubten a respectar uns mínims anti patriarcals, no podrien ser entesos sense un respecte cap a les dues llengües minoritàries d’Aragó: aragonès i català.
Ha arribat el moment de tornar a aclarir i compartir reflexions davant de tot tipus de persona atreta per la política del BIC i amb inquietuds per conèixer la realitat trilingüe d’Aragó.
El proper 29 de març és la cita. Totes i tots aprendrem junts, totes i tots decidirem els passos a prendre per fer d’Aragó un país culturalment i lingüísticament més just .

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja