L’esperit de Desideri habità el Teatre del Mercat de Saragossa | Mas de Bringuè

L’esperit de Desideri habità el Teatre del Mercat de Saragossa | Mas de Bringuè.

_MG_6990 (1)_MG_6988 (1)

Concert del Dúo Recapte el 7-5-2014 amb l’espectacle “Ataüllant el món des del Molinar”

Ja des de quatre hores abans de començar el recital, tant l’Antoni com jo estavem lleugerament nerviosos i expectants, tancats entre bambolines, preparant el so, les llums, assistits per la delicada cura, l’amabilitat i el bon “savoir fer” dels tècnics del Teatre.
De repent, a dos quarts de nou en punt de la tarda, s’alça el teló, i les melodies de la bandúrria i la mandolina d’un servidor, i la veu, el gest i la mirada del rapsode Antoni Bengochea, emergint del fons negre de l’escenari, s’escampen com un núvol unitari per les butaques del públic i retorna tot plegat a l’escena en forma d’emoció, complicitat, somriures i enyors.
I de tot aquest seguit d’energies màgiques bidireccionals emergí la figura d’ en Desideri Lombarte, el Desideri masover, el Desideri delineant, el Desideri “somarda”, el Desideri temedor – i desitjós- de la mort; el Desideri sensible i enamorat. El Desideri persona i poeta, en definitiva.
Al finalitzar l’espectacle, els artistes i el públic es fongueren en una metafòrica abraçada i en un aplaudiment mutu que transportà totes les emocions i experiències viscudes al cim de l’univers, a l’alçada del Mas del Molinar, des d’on Desideri Lombarte ens ataüllà somrient.

Fotos: Rosalia Calvo

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja