José Enrique Gargallo, estudiós de la frontera catalanoaragonesa, nou membre de la Secció Filològica de l’IEC

Nicolau Dols i José Enrique Gargallo nous membres de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans |.

Nicolau Dols i José Enrique Gargallo nous membres de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans

IECEl ple de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) va aprovar el passat dilluns, 19 de maig de 2014, la incorporació de Nicolau Dols Salas (Mallorca, 1967) i José Enrique Gargallo Gil (Puebla de Arenoso, Alt Millars, 1960) com a membres numerari i corresponent de la Secció Filològica de l’IEC, respectivament.

José Enrique Gargallo, professor titular del Departament de Filologia Romànica de la Universitat de Barcelona, és expert en dialectologia en els àmbits fronterers de la península ibèrica, ha estudiat la frontera catalanoaragonesa, els parlars gallegoportuguesos de la província de Càceres i és un bon coneixedor de l’aranès. Actualment, dirigeix el projecte ParemioRom (Paremiología Romance: refranes meteorológicos y territorio) i ha coordinat en els darrers anys la publicació de diverses obres sobre l’àmbit: Paremiología romance. Los refranes meteorológicos (2010) i I proverbi meteorologici. Ai confini dell’Europa romanica (2011).

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja