Inaugurada la variant de La Pobleta de la N-232 | Comarques Nord

Inaugurada la variant de La Pobleta de la N-232


_________________________
comarquesnord.cat, Morella
divendres, 23 d’octubre de 2009

El Ministeri de Foment ha posat aquest divendres en servei la variant de La Pobleta de la carretera N-232, que ha suposat una inversió per part del govern d’Espanya de més de 13 milions d’euros. A l’acte d’apertura han asistit la secretària general d’Infraestructures del Ministeri de Foment, Inmaculada Rodríguez-Piñero, el subdelegat del govern a Castelló, Antonio Lorenzo i l’alcalde de Morella, Ximo Puig.

Abans de desplaçar-se fins a la mateixa carretera, Rodríguez-Piñero ha firmat el llibre d’honor de l’Ajuntament de Morella. En este acte, Ximo Puig ha volgut manifestar la importància que té esta infraestructura per a Morella. “Esta carretera ja ens fa retallar les distàncies amb Alcanyís i amb Saragossa, la qual cosa comença a suposar noves perspectives de promoció econòmica. Amb la futura A-68, les possibilitats econòmiques dels municipis de l’interior es multiplicaran”. Respecte d’això de l’autovia, l’alcalde ha bromejat dient que “el 14 de juny, a més de la festa nacional de França, serà a partir d’ara la festa de la A-68″.

Per a desplaçar-se fins a La Pobla d’Alcolea, municipi que depén administrativament de Morella, s’han posat a disposició dels polítics i dels veïns un total de quatre autobusos. Una vegada allí, l’enginyer responsable de la infraestructura, Vicente Ferrer, ha explicat les dades tècniques de la construcció. Allí, els assistents també han pogut observar l’evolució de la carretera a través de tres panells informatius. En total, a l’acte d’inauguració han assistit més de 200 persones.

Rodríguez-Piñero ha expressat “el compromís imparable del Govern amb esta comarca, amb la província de Castelló i amb la Comunitat Valenciana”. Respecte d’això de l’autovia A-68, la secretària general d’Infraestructures ha mostrat el seu “gran orgull per haver participat en la decisió que la A-68 arribe fins al mar, per Vinaròs”. A més, ha anunciat que “enguany licitaré els tres trams de la A-7 fins a la Jana i continuem treballant per les variants d’Orpesa, Benicássim i Castelló”. Respecte a les connexions de trens d’alta velocitat amb la província de Castelló, la secretària ha explicat que l’AU arribarà a València l’any que ve i en el 2012 a Castelló”. Tot seguit, la secretària ha atés als Mitjans de comunicació i s’ha realitzat una visita pel nou trajecte de la Variant de la Pobleta. Cal recordar que esta nova carretera té 4,4 quilòmetres de longitud i deixa arrere els 7.100 metres virats que tenia l’antiga infraestructura. També, la carretera compta amb carrils per a vehicles lents i un fals túnel. Segons Ferrer, “amb esta carretera es poden guanyar uns deu minuts i es millora ostensiblement la seguretat”. El cost total de la infraestructura ha sigut de 13,1 milions d’euros.

Finalment, s’ha destapat el punt quilomètric 76,4 de la nacional 232 i s’ha procedit al tall de la cinta d’inauguració. A més, s’ha oferit un vi d’honor per a tots els assistents.
__________
documents
Declaracions de la Secretària General d’Infraestructures

Inmaculada Rodríguez-Piñero, Secretària General d’Infraestructures

Inaugurada la variant de La Pobleta de la N-232 | Comarques Nord.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja