Pena-roja celebra un curs de teatre | Comarques Nord

Pena-roja celebra un curs de teatre


___________________________
comarquesnord.cat, Pena-roja
divendres, 23 d’octubre de 2009

El teatre és el protagonista de les nits d’aquesta setmana a Pena-roja de Tastavins, ja que s’està celebrant un curs al voltant d’aquest art escènic. Un total de 13 persones, que formen part del grup local La Quiquereta, estan aprenent tècnica teatral. La Quinquereta és un grup promogut per unes quantes dones de la vila del Matarranya i que després de les actuacions realitzades aquest any, ha animat a més gent a incorporar-se al grup.

Durant les dos hores diàries en les que imparteixen el curs aprenent fonamentalment vocalització, tractament dels gestos, dicció i impostació de veu. En les classes es combina la teòrica amb la pràctica, intentant que resulten el més amenes possible. En la part teòrica aprenen tot el que després posaran en pràctica, però també aprenen un poc de història del teatre. Els exercicis vocals, la capacitat pulmonar i la improvisació centre les pràctiques del curs.

Les classes estan impartides per Jaime Cros, que va nàixer en Pena-roja de Tastavins en 1942 i des de molt jove es va dedicar professional i vocacionalment a la ràdio i al teatre. Dominador de totes les facetes de la radiodifusió, ha estat primer actor de serials radiofònics i director de Ràdio Mar Menor, Onda Cero Cartagena i Onda Cero Castelló. Va treballar també en premsa escrita i va fundar dos editorials. És autor de 15 llibres i diverses revistes. Com actor professional ha actuat en els més importants escenaris d’Espanya, compartint repartiment amb grans actors de la nostra escena. En l’actualitat dirigeix “Molinete”, Taller de Teatre del Casino de Cartagena, la Secció de Teatre del Club d’Amics de la Història de Cartagena i el Taller de Teatre Infantil “Carlos Miguel Suárez Radillo”. Com autor de teatre, entre la seua producció destaquen ¿Quién mató al delantero?”, “El Parque de los locos” i “Isidoro”, així com altres dirigides al públic infantil, com “Escuela de fantasmas”, “Abra Cadabra”, “El valle de los fantasmas”, “¿Quién es la última?”, “Magos, hadas y brujas” o “TeleCanteras”.

Per a Jaime el més important és que en general, els assistents al curs estan molt motivats i acudeixen tots els dies en moltes ganes d’aprendre. L’objectiu del curs, segons Cros, és que agafen soltura, milloren la vocalització i apregen a projectar la veu.

Com a cloenda del curs aquest diumenge, 25 d’octubre, per la vesprada al Saló Cultural de Pena-roja, Jaime Cros oferirà un recital de poesia i membres del Grup La Quinquereta oferiran una lectura teatral de l’obra “Lo pobre llop” del penarrogí Desideri Lombarte.

Pena-roja celebra un curs de teatre | Comarques Nord.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja