Temps al temps i Ya babé interpreten a Desideri Lombarte | Lo Finestró

Temps al temps i Ya babé interpreten a Desideri Lombarte | Lo Finestró.

 

Temps al temps i Ya babé interpreten a Desideri Lombarte

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAEn l’acte de cloenda del 2on Festival Matarranya Íntim els organitzadors van voler dedicar-lo a la commemoració de l’Any Desideri Lombarte 1989-2014 oferint un espectacle poètic-musical a l’ermita de la Consolació de Mont-roig titulat “Temps al temps i Ya babé interpreten a Desideri Lombarte”. Els dos grups formats per músics del Matarranya i la Terra Alta van comptar amb la col·laboració especial de l’artista calaceitana Rakel Esteve que anava presentant l’escriptor pena-rogí a través de la seua biografia i els seus textos i, al mateix temps, introduïa els temes que anaven interpretant les dos formacions musicals a partir dels textos del poeta. En una pantalla gegant, a més, s’anava projectant un extens reportatge fotogràfic del personatge i paisatges evocadors que complementaven els seus versos. Alguns temes ja els havíem escoltat anteriorment, o a través de gravacions o en concerts en directe, altres eren noves aportacions musicals interpretant l’escriptor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERARecordem que Temps al temps va gravar el seu primer treball Ratets (2007) amb moltes lletres del seus temes de Desideri i Jean Pierre i Mallen van participar en el CD col·lectiu Una roella al cor. Homenatge a Desideri Lombarte (2002), este últim membre destacat del grup Ya babé. El concert es va anar convertint en una veritable antologia dels poemes desiderians més celebrats: ‘Lluny de tu’, ‘I jo qui sóc?’, ‘Setanta quilos per a mal’, ‘Joc de paraules’, ‘Elles’, ‘Gust amarg’, ‘Torneu-me-la’, ‘Un raceret de sol’… La complicitat entre els dos grups feia barrejar els deu músics en l’escenari amb una única formació que es complementaven a l’hora d’interpretar la recreació dels poemes. I,fins i tot, la presentadora va col·laborar en algun tema amb els seus companys. Temps al temps ja van actuar al febrer en la inauguració de l’Any Desideri al Santuari de la Mare de Déu de la Font a Pena-roja. L’èxit de la convocatòria va fer-se evident per la gran quantitat de públic assistent al concert que va ocupar l’esplanada davant de la frontera principal de l’edifici religiós i que van agrair amb aplaudiments cada tema interpretat. Entre el públic hem de destacar la presència de la família de l’homenatjat, amics i coneguts de l’escriptor desaparegut i veïns de la seua vila. Un final espectacular per la segona edició del Matarranya Íntim a Mont-roig que ha agradat molt i que ja esperem per l’agost de l’any vinent.

Carles Sancho

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja