La repercussió del procés independentista en els Països Catalans, avui a l’UCE – VilaWeb.

L’acte es farà a les cinc d’horabaixa i debatrà les conseqüències del procés independentista del Principat en els altres territoris de la nació

Quina repercussió tindrà el procés d’independència del Principat en la resta de Països Catalans? Avui, a les 17.00, la Universitat Catalana d’Estiu debatrà aquesta qüestió. Els encarregats de fer-ho seran Francesc Ricart, del Casal Jaume I de Fraga; Ferran Suay, d’Acció Cultural del País Valencià; M. Antònia Font, de l’STEI Intersindical, i Josefina Matamoros, del Museu d’Art Modern Cotlliure. El moderador del debat serà el director de VilaWeb, Vicent Partal.

Recentment, ‘L’Espai Vilaweb’ va acollir la presentació, per part l’Espai Mata de Jonc, del manifest ‘Compromís pels Països Catalans’. S’hi proposava de repensar i fer present tota la nació en el procés sobiranista. A l’acte, hi participaren Odette Viñas, Titot, Joan Pere Le Bihan, Pepe Úbeda i Antoni Lluís Trobat. Se’n va poder extreure una reivindicació clara: el futur estat català no hauria d’oblidar mai els Països Catalans.

 

Avui es tornaran a reunir en un mateix acte diferents visions del procés sobiranista, que oferiran diferents punts de vista de la independència del Principat des de la resta de territoris de la nació. També és una oportunitat de donar veu a persones implicades en moviments socials perquè exposin l’estat de la situació en les diferents realitats dels Països Catalans.

 

Per veure en directe l’acte: aneu a La repercussió del procés independentista en els Països Catalans, avui a l’UCE – VilaWeb.