“A la Franja hi ha qui té por que si Catalunya s’independitza siguem víctimes d’una pressió més forta per part de les institucions aragoneses i espanyoles”

Francesc Ricart, del Casal Jaume I de Fraga

‘En aquest moment no hi ha punts de vista polítics contundents sobre aquesta qüestió des de les nostres comarques. Val la pena recordar que Convergència Democràtica està instal·lada arreu de la Franja però no té influència i Esquerra Republicana té un representant al Matarranya però tampoc té una influència destacable’.

‘Ara bé, hi ha moltes persones que observem el procés de ben a prop. D’una banda, n’estem contents. De l’altra, hi ha qui té por que si Catalunya s’independitza nosaltres siguem víctimes d’una pressió més forta per part de les institucions aragoneses i espanyoles. Aquesta por plana entre la gent… I no només en qüestions de llengua sinó en molts d’altres àmbits.’

‘Per nosaltres, que la gent de les comarques de la Franja poguéssim tenir la ciutadania política catalana seria un pas important ‘.

Continueu llegint: Què hauria de fer la república catalana per a la resta dels Països Catalans? – VilaWeb.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja