Pena-roja obre les festes amb orquestres, tradicions i bous | Comarques Nord

Pena-roja obre les festes amb orquestres, tradicions i bous | Comarques Nord.

comarquesnord.cat . Pena-roja . dijous, 4 de setembre de 2014 . Deixa un comentari
Etiquetes:
20120319_publi_cnenshocontestu_125x400

Pena-roja de Tastavins serà el municipi encarregat d’obrir la roda de Festes Patronals de setembre pel Matarranya. Els veïns i veïnes de la localitat estan preparats per a viure unes intenses festes que s’allargaran més d’una setmana. I és que entre la Comissió de Festes, els Quintos i diferents associacions del poble, les festes de Pena-roja duraran pràcticament nou dies. La vespra arribarà el pròxim diumenge 7 de setembre. L’inici de festes serà amb la volta de campanes, el llançament de coets i el xupinazo davant la Casa de la Vila, a més del Pregó de Festes. En esta ocasió, i seguint amb la tradició, els pregoners seran aquells veïns que enguany compleixen o han fet 90 anys. És a dir, els Quintos de 1924. “Enguany tenim 10 pregoners. Una bona representació”, va explicar Carlos Lombarte, regidor de Festes de Pena-roja i membre de la Comissió de Festes. A la tarde continuarà la programació amb esdeveniments com el campionat de guinyot, les sardines i un sopar de germanor. A més, el dia abans, dissabte 6 de setembre, tindrà lloc la Festa dels Quintos amb discoteca mòbil, concert de la banda i partit de futbol.

Les Festes Patronals 2014 de Pena-roja de Tastavins comptaran amb diverses novetats. La primera d’elles, les Carreres de Burros i l’exhibició equina que tindrà lloc la tarde del dimarts 9 de setembre. A més, enguany la localitat recuperarà els bous. “Hi haurà vaquetes la tarde del dissabte 13″, va explicar Lombarte, que va concretar que “la idea va eixir de la Comissió de Festes”, que va celebrar tarde amb vaquetes fa 9 anys. Este acte serà a partir de les sis de la tarde a l’antic camp de futbol, sota el molí de l’empresa Virgen de la Fuente. Durant els dies de Festes Patronals no faltaran grans clàssics, entre ells el guinyot, el campionat d’escacs Antolí-Barreda, les cucanyes, el festival de disfresses, el parc infantil o la morra, que a poc a poc està guanyant adeptes a la localitat. Dimecres 10 de setembre serà el Dia dels Jóvens, amb la Plega de Quintos i l’espectacle de batukada, mentre que el dijous 11, últim dia de festes, hi haurà l’homenatge als casats. Diumenge 14 finalitzaran les Festes Patronals amb el Jubileu, amb dinar de germanor i actes a la Mare de Déu de la Font.

Des de la Comissió de Festes i l’Ajuntament de Pena-roja de Tastavins animen a veïns i visitants a viure unes intenses festes. Estan tots convidats.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja