Nou atac salvatge al català a l’Aragó mentre Felipe VI s’omple la boca de pluralitat i respecte davant l’ONU ! directe!cat

Nou atac salvatge al català a l’Aragó mentre Felipe VI s’omple la boca de pluralitat i respecte davant l’ONU ! directe!cat.

Nou atac salvatge al català a l’Aragó mentre Felipe VI s’omple la boca de pluralitat i respecte davant l’ONU

 

El govern d’Aragó ha prohibit l’estudi del català als alumnes de primer d’ESO de l’IES Matarranya de Vall-de-roures.

 


 

La conselleria d’Educació del Govern d’Aragó considera “il.legal” que aquests alumnes cursin el català com a matèria optativa i obliga als 24 alumnes matriculats de català a estudiar francès. Malgrat que la mateixa conselleria va autoritzar l’estudi fa tres anys, ara només permet que s’estudiï el català si es fa fora de l’horari escolar. Els pares dels alumnes defensen el dret dels seus fills a aprendre la seva llengua materna i l’associació Clarió de pares del Matarranya per l’escola en català, reclamen una solució per tal que els estudiants no siguin “analfabets en la seva llengua materna”  i  que s’integri l’assignatura de català en la comunitat educativa.

 

Preocupats perquè el català es continuï transmetent de pares a fills

L’associació de pares també recorda al Govern d’Aragó que a la comarca del Matarranya el català es la llengua materna de la major part dels seus habitants des de fa 850 anys i que va ser llengua oficial i llengua d’escriptura fins que el 1707 el Decret de Nova Planta van abolir el Furs d’Aragó. També li recorda que el seu govern ha de vetllar per la conservació del català tal com assenyala la Constitució.

Nou rei, vells vicis

Felip VI va mentir descaradament davant l’Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) parlant del respecte d’Espanya a la pluralitat i les cultures minoritàries perquè les agressions al català allà on governa el PP és un fet incontestable tal com assenyalava l’últim informe de Plataforma per la Llengua i l’IEC.  Que el Borbó passi per alt agressions com la del decret de trilingüisme a les Balears, la destrucció de la ràdio i televisió pública valenciana i els atacs constants a la llengua a l’Aragó, demostra que està tallat pel mateix patró dels seus avantpassats.

 

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja