El PAR pretén denominar ‘aragonès’ al català de la Franja

El PAR pretén denominar ‘aragonès’ al català de la Franja
La formació regionalista pretén suprimiri qualsevol referència a la llengua catalana i acusa el “catalanisme d’esquerres” del PSOE, ChA i IU de dirigir la política de l’autonomia
Europa Press
Saragossa
Ult. Act. 28/10/2009 17:55
Icona mida text gran | petit Icona imprimir article Icona enviar article Icona enviï rectificació Icona afegeixi a la seva carpeta Icona opinions 213 opinions
El Partit Aragonès Regionalista (PAR) reclama que la futura llei de llengües que es debat en les Corts Aragoneses denomini aragonès al català que es parla a la Franja. Fins ara, 55 col·lectius locals d’aquest partit s’han manifestat a favor de la proposta.

El PAR pretén fer desaparèixer qualsevol referència al català i partit ha arribat a afirmar en una nota que els seus col·lectius locals “reclamen respecte i reconeixement per a l’aragonès que es parla en la zona oriental, i rebutjar frontalment i sense pal·liatius la imposició com a llengua pròpia i històrica d’Aragó”. Segons aquest partit, que forma part del govern aragonès en coalició amb el PSOE, denuncien “el catalanisme que desprenen els partits de l’esquerra aragonesa”, en referència al PSOE, CHA i IU. Un dirigent local del PAR, el del col·lectiu dAltorricón, Amado Forrolla, ha criticat “les idees catalanistes que PSOE, CHA i IU imposen poc a poc a l’Aragó. CHA, que vol la cooficialitat del català -afegeix la nota-, està entregada als designis d’Esquerra Republicana de Catalunya, i el PSOE i IU, formació aquesta darrera amb un sol diputat a l’Aragó, defensen allò que es dicta des de Barcelona. Ja és hora que a Aragó decidim per nosaltres mateixos”, conclou.

La Federació d’Independents d’Aragó (FIA) ha anunciat que el mes de desembre farà un referèndum popular a Fraga “per saber si els seus ciutadans volen parlar fragatí o català”. Per organitzar aquesta consulta, el PAR ja ha anunciat la seva col·laboració amb el propòsit que aquesta mena d’iniciatives es repeteixi en altres poblacions de la Franja.

El PAR pretén denominar ‘aragonès’ al català de la Franja.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja