Cloenda de l’Any Desideri Lombarte 2014

Cloenda de l’Any Desideri Lombarte 2014.

  • Escrito por  Carles Sancho

El 4 d’octubre a Pena-roja, a la seua vila, es va fer la cloenda de l’Any Desideri Lombarte 2014, coincidint amb els vint-i-cinc anys de la seua mort.

A la mateixa vila, al Santuari de la Mare de Déu de la Font, s’havia fet la presentació el passat 15 de febrer. Durant tot el dia, i coincidint amb la Primera Jornada Llengua i Escola organitzada per l’associació Clarió, es van fer diversos actes amb una bona participació. Els jóvens i els xiquets de la vila van pintar un mural al poliesportiu en homenatge a l’escriptor pena-rogí amb un poema seu, es va poder visitar l’exposició ‘Ataüllar el món des del Molinar’ a càrrec de Pepa Nogués al Centre Cultural de la població, es van enumerar les activitats que s’han fet enguany en memòria i record del personatge a l’Aragó, a Catalunya i al País Valencià i es van recitar de manera espontània una bona mostra dels seus poemes davant de la casa on va viure. Un acte molt emotiu que va comptar amb la presència de dos de les seues filles –la Núria i la Montse-. I és que, després d’un quart de segle, “quedarà la paraula,” com profetitzà ell mateix en els seus versos. Així que, durant tot l’any, s’han interpretat els poemes més celebrats a través de la música del Duo Recapte –Antoni Bengochea, la veu, i Màrio Sasot, la música- a Saidí, Torrent de Cinca, Saragossa, Albelda, El Campell i Torredarques, el grup Temps al temps ha actuat a Pena-roja, Mont –roig i Beseit, Túrnez i Sesé, vinculats a Torredarques, a Barcelona, Pena-roja i l’Hospitalet del Llobregat, Ya babé a Mont-roig i Marc Arrufat a Beseit. I és que la poesia de Desideri continua encara vigent i ofereix moltes possibilitats per a la recreació musical de tot tipus d’intèrprets i grups. I esperem que ho continue fent.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja