Montserrat Caballé: “A Saragossa no hi ha embolics ni coses rares com a d’altres llocs”

Montserrat Caballé: “A Saragossa no hi ha embolics ni coses rares com a d’altres llocs”.

La revista ‘Ópera Actual’ premia el Concurs Internacional de Cant que impulsa la soprano barcelonina a la capital aragonesa

La soprano Montserrat Caballé ha rebut aquest dilluns un dels Premis Òpera Actual 2014 pel Concurs Internacional de cant que porta el seu nom i que se celebra a Saragossa, una ciutat “que és un recés de pau, on no hi ha embolics ni coses rares com a d’altres llocs”, segons ha dit la soprano.

Caballé, al costat de l’alcalde de Saragossa, Juan Alberto Belloch, ha rebut aquesta distinció atorgada per la revista ‘Òpera Actual’ al Cercle del Liceu, en un acte on també han estat guardonats el tenor Pedro Lavirgen per la seva trajectòria artística i el jove director musical granadí Pablo Heras-Casado.

En el seu discurs, la cantant, que no ha fet més al·lusions al moment actual, ha agraït el premi pel que suposa de reconeixement als joves valors i ha asseverat que durant els dies en els quals està a Saragossa el que vol és traslladar als concursants el que ella va aprendre amb mestres com Conchita Badía i Eugenia Kemeny. Els alumnes, ha assegurat Caballé, li fan sentir que val “alguna cosa”. “No sabria estar sense aquestes classes, m’uneixen al món de l’òpera”, ha apuntat.

Caballé ha reconegut que el fet d’haver portat el concurs a Saragossa, després d’haver-lo començat a Andorra, es deu en part al fet que el seu marit és aragonès i al suport que ha rebut de l’ajuntament i d’Indústries Químiques de l’Ebre.

Durant l’acte, la revista ‘Ópera Actual’, la més important en castellà sobre el gènere, ha reconegut també el tenor Pedro Lavirgen, qui ha dit trobar-se al teatre dels seus amors, al costat de “la millor soprano de la història del cant, una veu irrepetible, única”, amb la qual ha tingut “l’honor de cantar”.

L’últim a recollir el premi ha sigut “el director espanyol del moment”, el granadí Pablo Heras-Casado, qui ahir era premiat a Alemanya i demà serà a Nova York dirigint una funció de ‘Carmen’.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja