Ciutadans de la Franja de Ponent donen suport al procés sobiranista – VilaWeb.

Ciutadans de la Franja de Ponent donen suport al procés sobiranista

La Plataforma pel Dret de Decidir del País Valencià referma el seu suport al 9-N

Prop d’una quarantena de ciutadans de la Franja de Ponent han signat una declaració de suport al procés d’independència de Catalunya. Consideren que el futur de la Franja va lligat al futur del Principat i creuen que la creació d’un nou estat afectarà tot l’àmbit lingüístic català.

Creuen que hi ha àmbits que han de ser compartits en el futur, com ara l’àmbit econòmic, el cultural, el lingüístic, el social, l’educatiu o el sanitari.

Amb la declaració, els sotasignats volen constatar l’interès i la implicació en el procés sobiranista, perquè són components de la comunitat lingüística i perquè són partícips de la catalanitat.

Suport al 9-N de la Plataforma pel Dret de Decidir del País Valencià

Per una altra banda, la Plataforma pel Dret de Decidir del País Valencià també ha donat suport a la votació del 9 de novembre. Després de la suspensió del 9-N per part del Tribunal Constitucional espanyol (TC) i la decisió del govern català de mantenir-lo, la plataforma ha publicat un comunicat en què referma la defensa del procés participatiu català.

Comença dient: ‘Novament la màquina antidemocràtica que és l’estat espanyol ha funcionat. Per a això fou dissenyada: perquè l’imperi de la llei siga una porta tancada en lloc d’una garantia.’ Sobre el Tribunal Constitucional espanyol diuen: ‘Ha tornat a servir com la trituradora de drets que sempre utilitza el Partit Popular, com a màquina d’impugnar tot allò que signifique justícia i progrés.’

I continuen: ‘No hi ha cap recurs que servisca d’una forma tan eficient per a aturar eixa gran màquina de generar corrupció que és el propi estat. Cap mecanisme que ature el creixement del deute odiós, la liquidació dels drets laborals, els desnonaments o la persecució de la gent que protesta. Qualsevol petició d’empara al Tribunal Constitucional pel que fa a aquests temes, dormirà anys als seus calaixos.’

I acaben així: ‘Estem al costat de totes les persones que volen votar, pel dret de totes i tots de decidir col·lectivament el nostre futur. També, el del poble valencià.’