IX Despertafolk! Homenatge als voluntaris dels tres regnes. 1714: Aragó, Mallorca i València

IX Despertafolk! Homenatge als voluntaris dels tres regnes. 1714: Aragó, Mallorca i València.

El IX festival DespertaFolk! pretén ser una jornada on la música, el ball i la tradició dels territoris de la Corona d’Aragó es troben en tot allò que els uneix: llengua, història, territori i identitat.

El festival vol retre homentatge als fets de l’any 1707 que van suposar l’abolició dels furs aragonesos i valencians i més tard dels mallorquins, els quals marquen el començament d’una etapa fosca d’intent d’assimilació cultural i lingüística. Aragonesos, valencians i balears van participar en la lluita, sabent que lluitant juntament amb els catalans, lluitaven alhora per la recuperació de les seves llibertats com a poble.

Igual que fa 300 anys, des de les associacions que representen aquests territoris volen reafirmar la importància d’un passat en comú i, des d’aquest festival, es vol fer un homenatge a aquells voluntaris, oblidats per la història oficial, que van lluitar fins al final en la defensa de Barcelona en el setge de 1714.

Organitzat per l’Espai País Valencià, l’Espai Mallorca i el Rolde Aragonés de Barzelona i amb la col·laboració de la Oficina Tècnica del Tricentenari de la Generalitat de Catalunya i d’Escola Valenciana, el pròxim diumenge 30 de novembre es podrà gaudir d’una jornada on es trobarà una mostra representativa d’arreu dels nostres territoris.

Programa

Parc de la Ciutadella / Passeig Picasso
11:00h. Inici passacarrers, a càrrec del Grupo de Bombos y Tambores del Bajo Aragón, i Ruta històrica, a càrrec Jordi Ramos, historiador.


Plaça del Rei
11:45h. Lectura associacions.
12:00h. Mostra de folklore valencià a càrrec de Josep Aparici Apa, cant d’estil, i la Colla Borumballa, de dolçaina i tabalet .
13:00h. Ball de bot amb Exiliats, música tradicional mallorquina.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja