De crisàlides, jacints i altres herbes solidàries | Mas de Bringuè

De crisàlides, jacints i altres herbes solidàries | Mas de Bringuè.

IMG367IMG363

 

Jacinto Marqués, president de Crisàlida.          David, Lucía y Cristina amb les mans a la massa del panetone

 

Parlar durant cinc hores seguides amb el Jacint Marqués, president de la Fundació Crisàlida de Camporrells, al si de l’obrador “Atenea”, a l’atalaia on es divisa la immensa serra que agermana l’Alta Llitera i la Ribagorça, en mig del tragí dels seus “familiars-empleats” parant el forn, removent la massa, atenent els clients… és entrar en un món diferent, com una galàxia estranya a escassos quilòmetres del món real, on reina la calma, la solidaritat, el tracte proper i amable, sense hipocresia, dolcesa impostada ni afany d’adoctrinament.
La Fundació Crisàlida, creada per Marqués l’any 2009, té des de fa poc més d’un any, als baixos de la seua residència habitual, una pastisseria que dóna treball i joia de viure a cinc persones de la zona amb diversos graus de discapacitat psíquica i a dos adults: el mateix Jacint i la seua germana Lucía, mare de Cristina, una de les joves empleades al forn de pa.

 

SARAIVA DE CARVALHO EN CAMPORRELLS CON LOS CHICOS DE CRISALIDA
Els xics de Crisàlida amb Otelo Saraiva de Carvalho, el passat 2 de novembre a Camporrells.Bailarina Mozambique en la celebración Revolución de los Claveles Una ballarina mossambiquenya actuant  el dia d’homenatge a la revolució dels clavells portuguesa.