La Comarca del Matarranya edita un CD de música d’orgue | Lo Finestró

La Comarca del Matarranya edita un CD de música d’orgue | Lo Finestró.

 

organocd

IX-Ciclo-Organo-Comarca-Matarrana_TINIMA20130727_0084_5La Comarca del Matarranya ha editat un CD amb els enregistraments en directe realitzats durant la celebració del “Cicle d’Orgue comarca del Matarranya”. Des de fa deu anys, i en col·laboració amb els ajuntaments de Mont-roig i Fondespatla i les parròquies de Nostra Senyora de l’Assumpció de Mont-roig i de Sant Salvador de Fondespatla s’organitzat el “Cicle d’Orgue de la comarca del Matarranya”.

La finalitat d’aquest cicle ha estat posar en valor els dos únics òrgans històrics que es conserven a la comarca del Matarranya, a través d’una sèrie de concerts que han ajudat a recuperar el patrimoni cultural.

Per commemorar el desè aniversari del Cicle d’Orgue, s’ha editat un CD, amb 17 obres gravades en directe al llarg dels últims concerts.

Dençà l’any 2009 s’han anat gravant diferents concerts, tant a Fondespatla com a Mont-roig, que contenen música exclusiva d’orgue, per la prestigiosa organista Montserrat Torrent, així com música d’òrgue acompanyada d’altres instruments. Els concerts gravats són:

Trio de òrgan, flauta i soprano, a càrrec d’Hector París, Joan Codina i Olga Miracle.

Òrgan acompanyat de l’Orquestra Tempo Giusto. Organista Montserrat Torrent.

Òrgan i cant Gregorià amb el grup “Capilla de la Fundación”.

Aquest CD s’ha elaborat gràcies a la col·laboració de Margarita Celma, directora del Cicle d’Orgue Comarca del Matarranya, i Hugo Roglán, que s’ha encarregat de realitzar les gravacions des de l’any 2009 i desenvolupar el treball d’edició i masterització.

A les 18 h del dilluns 8 de desembre es presenta el CD al Saló de l’Ajuntament de Fondespatla

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja