Associacionisme per a salvar La Barraca | Comarques Nord

Associacionisme per a salvar La Barraca | Comarques Nord.

comarquesnord.cat . Queretes . diumenge, 7 de desembre de 2014 . Deixa un comentari
Etiquetes: ,
20120319_publi_cnenshocontestu_125x400

Fa més d’un any, La Barraca de Queretes va tancar les seues portes com a local privat. Per aquells temps, el Matarranya i la província de Terol es van quedar sense una de les sales amb més recorregut i en una programació més extensa del territori. Davant d’esta situació, alguns dels assistents habituals als actes, de la mà del gerent del local, van començar a madurar la idea de crear una associació cultural que servís per a poder continuar amb la programació de la sala, cosa que econòmicament no era rentable. “La situació és que la sala, com a local privat, no és rentable. Vam haver de tancar. A molta gent això li va doldre, principalment pel tema de concerts. Així que parlant en diferents persones vam decidir crear una associació per a poder organitzar activitats”, va explicar Fernando Mallén, membre de l’associació

Una vegada creada l’entitat, durant uns mesos la junta de l’associació ha estat realitzant diferents actes com concerts, projeccions o exposicions en un període que podríem definir de transició, fins que van decidir presentar públicament el projecte i començar a funcionar d’una forma més consolidada. “Estos últims mesos hem estat fent algunes cosetes. Però la idea és obrir l’associació a tothom i a partir d’este mes de gener tornar a tindre una programació estable”, va apuntar el membre de l’entitat.

Esta nova etapa va començar el passat diumenge 7 de desembre, quan a través d’una assemblea que va albergar el local, els fins ara representants de l’associació van voler explicar a tots els interessats les principals característiques del nou projecte. D’esta manera, durant la reunió es va transmetre el missatge que l’Associació Cultural La Barraca vol ser una entitat oberta a tots els veïns del Matarranya que estiguen interessats en organitzar activitats d’oci alternatives com podem ser concerts, exposicions, xarrades, projeccions o petites mostres de teatre. “La idea és aconseguir programar com a mínim una activitat cada mes. Tot i que el format principal serà la música en directe, també es preveu poder fer projeccions, conferències, obres de teatre, exposicions o qualsevol altra activitat que pot albergar el local i que els socis proposen”, va apuntar Mallén. Este punt és un dels aspectes clau de la nova etapa del local perquè “volem que tots els socis col·laboren d’una forma o altra en el funcionament de l’associació”. Tenint en compte que l’entitat ja està registrada com a associació, a l’assemblea es va destacar que ara el més important és aconseguir un número de socis suficients perquè el projecte pugue ser sostenible. Segons va explicar els presents a la reunió, esta xifra màgica estaria entre els 40 i 50 associats que pagarien una quota de 5 euros al mes. “Per ara hem fixat dos quotes a l’any de 30 euros, que són uns 5 euros al mes”, va defensar Mallén, qui va concretar que “evidentment els socis tindran una sèrie de beneficis en les activitats que es facin”.

Finalitzada la reunió, els assistents van coincidir en el fet de que “el més important és començar a explicar el projecte i sumar un nombre significatiu de socis” per a “després concretar exactament com funcionarem. També van decidir que a finals de desembre o a principis d’any es tornarà a fer una reunió per concretar millor com es desenvoluparà el projecte durant els primers sis mesos de 2015. Aquelles persones que estan interessades en participar al projecte poden fer-se socis o demanar informació a través del facebook de A.C. La Barraca.

. A Garres Altes i Quintana

A la nit, com a inauguració oficial de la nova etapa de La Barraca, es va fer un concert a càrrec del grup francès Quintana i els matarranyencs A Garres Altes. Precisament, la banda de Fontdespatla va ser l’encarregada de trencar el gel amb un concert més breu de l’habitual i en el que van delectar els presents amb una eclèctica selecció de versions de rock entre les que van sonar Californication dels Red Hot Chili Peppers o Marihuana de Porretas, entre altres. Posteriorment, van pujar a l’escenari Quintana, que van sorprendre a tots els assistents amb el seu fosc però ballable rock electrònic. Els francesos van presentar molts temes del seu nou disc Novo, acompanyat de cançons de l’anterior El Mayor Enemigo i alguna peça recuperada de la seua antiga formació Liga Quintana.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja