V Jornades Culturals Comarca del Matarranya

Divendres, 13 de novembre
CALACEIT
19:30 h. Inauguració de les VI Jornades Culturals de la Comarca del Matarraña/Matarranya al Saló de Plens de l’Ajuntament de Calaceit.
19:45 h. Conferència: “L’arquitectura popular com a font d’ensenyança. Apunts i instantànies gràfiques de la Comarca del Matarranya” a càrrec
de la Dra. Mónica Vázquez Astorga, Professora de la Universitat de Saragossa. Al Saló de Plens de l’Ajuntament.

Dissabte, 14 de novembre
LA FREIXNEDA
18:30 h. Xarrada a càrrec de l’escriptora i periodista Mari Pau Domínguez, guanyadora del Premi Caja Granada 2009 amb la novel·la La casa de los siete pecados. Al Saló de Plens de
l’Ajuntament de la Freixneda.
20:00 h. Concert de música a càrrec de la Banda “Associació Musical Peñarbés”. Al Centre Social.

Diumenge, 15 de novembre
LA PORTELLADA
18:00 h. Xarrada: “A què jugaven els nostres iaios?” a càrrec de Carles Sancho. A continuació es realitzarà una demostració de jocs tradicionals del Matarranya. Al Centre Cultural.
20:00 h. Concert de música oferit pels alumnes de la Federació Comarcal de Música del Matarranya. Al Centre Cultural.

Dissabte, 21 de novembre
FÓRNOLS
12:00 h. Inauguració de l’exposició sobre Pardo Sastrón “Natura Vivens”. A la Sala Multiusos.
16:00-18:00 h. Taller sobre “Usos populars de les plantes de Pardo Sastrón” a càrrec d’Evelyn Celma. Serà a la Sala Multiusos.
19:00 h. Xarrada musical: “Els instruments de la tradició musical aragonesa” a càrrec de membres de l’Orquestina del Fabirol. A la Sala Multiusos.
20:30 h. Actuació “L’orquestina en concert” de l’Orquestina del Fabirol. A la Sala Multiusos.

Diumenge, 22 de novembre
RÀFELS
18:00 h. Conferència: “La festa de Sant Antoni al Matarranya” a càrrec de Salvador Palomar i Montsant Fonts. Al Saló de Plens de l’Ajuntament.
19:30 h. Concert de música clàssica a càrrec del sextet (2 violins, 1 viola, 1 violoncel i 2 trompes) format per membres de l’Associació Musical d’Instruments de Vent Metall. A l’església parroquial de la Mare de Déu de l’Assumpció.

Dissabte, 28 de novembre
LA FREIXNEDA
17:00 a 20:00 h. Taller de cine: “Detràs de la càmera” Com es fa una pel·lícula? Ficció i realitat. A càrrec dels Directors de Cine Ignacio Lasierra i Carlos Val. Al Centre Social.

LA TORRE DEL COMTE
19:00 h. Xarrada sobre “El riu Matarranya del cap al sòl”, recorregut pel patrimoni natural i paisatgístic de la conca del riu Matarranya, a càrrec de Víctor Vidal, naturalista. Al Saló de Plens de l’Ajuntament.

LA PORTELLADA
22:30 h. Actuació de monòlegs a càrrec de l’humorista Boto i els participants al taller de monòlegs i improvisació teatral. Al Centre Cultural.

Diumenge, 29 de novembre
VALLJUNQUERA
12:00 h. Exposició dels participants al taller de fotografia. Al Centre d’Interpretació de la Memòria Històrica.
18:00 h. Xarrada-col·loqui: “A la vora de la realitat. La literatura i la màgia” a càrrec dels escriptors Carmen Espada Giner, Silvestre Hernández Carné i Francisco Javier Aguirre. Presentació
dels llibres La dama del Matarraña i Els follets del Matarranya, de Francisco Javier Aguirre.
19:30 h. Clausura de les jornades amb el recital poètic “Tu también la amarías” (poemes de J. A. Buesa) en la veu de Jaime Cros Gil i lectura teatral de l’obra Lo Pobre Llop de Desideri Lombarte, pel grup de teatre La Quiquereta de Pena-roja de Tastavins.

anex45601.pdf (Objecte application/pdf ).

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja