Els alumnes de 2on d’ESO de l’IES Matarranya no podran rebre 2h. de català el curs vinent

ELS ALUMNES DE 2º D’ESO DE L’IES MATARRANYA NO PODRAN REBRE 2 HORES DE L’ASSIGNATURA DE CATALÀ EL CURS VINENT
Així els ho va comunicar el director de l’IES, Ángel Aranda, als pares en una reunió informativa convocada ahir a la tarda. Les dos opcions que van donar als pares que l’any passat van matricular els seus fills a l’assignatura optativa de català van ser: repartir les hores (1 hora de francès i 1 hora de català) o fer dos hores de francès, ambdos en horari lectiu al matí.
En tot un curs no s’ha aconseguit trobar una solució per a una situació que es va iniciar a prinicipi de curs arran de la denúncia de la directora del Departament de Francès de l’institut. Va al·legar que en la franja horària de l’optativa calia fer 2ª llengua estrangera i, per tant, no es podia escollir català; tot i que tampoc és obligatori cursar francès ja que altres insituts fan alemany.
Així, el model que havia utilitzat l’IES Matarraña els dos cursos anteriors per permís de la Inspectora d’aquell moment i consens al centre, de repent es convertia en il·legal i des d’Inspecció es va obligar els alumnes a cursar una hora de cada llengua; una decisió salomònica que ha anat en total detriment de l’interès dels estudiants ja que no han après ni una cosa ni l’altra.
Aquest extrem afecta els alumnes que faran 2º i només per a l’any vinent ja que la LOMCE, tot i que en una disposició addicional, dóna l’opció per a impartir-la en la franja horària d’optatives de lliure configuració autonòmica, si el Director de l’institut oferta l’assignatura tal i com ha declarat en premsa.
Des de l’associació CLARIÓ no s’entén que es deixen estos alumnes en un vuit i vol recordar que amb això s’incompleixen moltes lleis, des de la pròpia llei de llengües d’Aragó, l’Estatut d’Automia i 4 tractats internacionals que obliguen els centres a oferir l’ensenyament de la llengua materna a les famílies interessades.
També vol recordar que els darrers dies l’IES Matarraña ha anunciat que treballa en un projecte lingüístic, la qual cosa podria ser una bona solució per a tots a un problema que no és nou en este institut i que s’arrossega massa anys. Fora bo que l’IES fes públic aquest projecte i el presentés a Inspecció.
Cal recordar que mentre als xiquets de 2º d’ESO del Matarranya se’ls prohibeix fer 2 hores de català el curs vinent, a la resta dels instituts de la franja els estudiants poden escollir fer 3 hores de català i altres assignatures en català. És que no són iguals les lleis per a tots els aragonesos?
CLARIÓ, 11 de juny de 2015

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja