Més de 500 persones fan dels 15 anys de Franja Rock una gran festa | Comarques Nord

Més de 500 persones fan dels 15 anys de Franja Rock una gran festa | Comarques Nord

comarquesnord.cat . Pena-roja . dimarts, 7 de juliol de 2015

El Franja Rock ha celebrat enguany 15 anys d’existència. I més de 500 persones van fer d’este aniversari una autèntica festa. Un cap de setmana marcat per moltes propostes culturals i festivals, i que va tindre en el concert de la nit el colofó d’una edició rodona. Divendres es van viure les propostes pensades per als socis. Sopar d’alforja, un Trivial Pena-rogí i ball fins a altes hores de la matinada. I el dissabte van arribar les propostes més fortes. Pel de matí tast de vins a càrrec de Bodegas Crial de Lledó, que va dur fins a Pena-roja les diferents propostes del celler. A continuació, xupinazo dels 15 anys, que va eixir des de la plaça de l’ajuntament i va estar amenitzat per la xaranga Sempre Sone Bé. Per la tarde, gimcana infantil i jocs a la plaça, seguit d’una rondalla a càrrec de Chundarata. Ja de cara a la nit, les actuacions de De cara a la pared, Los Draps, que van fer un concert de commemoració de l’aniversari del festival, Azero i Omeveigues. Un cap de setmana intens que va estar acompanyat per molt bon temps i molta calor al Matarranya.

Ángela Torné, que és de l’Associació de Jóvens de Pena-roja, entitat organitzadora de la festa, va destacar que “han segut dos dies molt complets. Intens, però molt contents perquè va vindre molta gent. Totes les activitats han tingut molt bona resposta. Pel matí teníem un tast de vins i es va apuntar molta gent. Vam fer dos tallers de tanta gent que teníem apuntada”. A continuació va arribar el xupinazo, que va eixir des de la plaça de l’ajuntament. Gran ambient de festa, repartint-se sangria i refrescant la volta al poble en aigua a punta pala. “La sangria sempre és benvinguda. I en l’ambient de la xaranga vam xalar molt”. Sempre Sone Bé va animar l’aniversari, que de cara a la tarde es va complementar amb un altre taller de vins i els jocs infantils i tradicionals a la plaça de l’església. La tarde va continuar en l’actuació de Chundarata. “Van actuar a la plaça. I vam tindre una tarde pensada per a tots els públics. Crec que vam fer propostes pensant en totes les edats”. A continuació, sopar popular al pavelló, per després, a partir de les onze i mitja de la nit, tancar el festival en el concert del Franja Rock 2015.

La nit la van obrir els De cara a la pared, que van convertir el seu Barrio del Carmelo amb la ‘Canción del Verano’ de 2008 pel Matarranya. Els barcelonins tornaven a Pena-roja 7 anys després, i van tornar a posar el llistó molt alt. El concert va continuar amb Los Draps, que van fer un concert de retrobament a petició popular, i van fer un ample repàs de la seua discografia, anant inclús als talls de la seua primera maqueta. El tercer grup en pujar als escenaris va ser Azero, que tenen també una estreta vinculació amb Pena-roja i el Franja Rock, esta vegada presentant Made in Teruel. I la nit la van tancar els Omeveigues de Valderrobres, que van sorprendre al públic en una actuació molt contundent. Des de l’organització, Torné va recalcar que “l’Associació de Jóvens porte 15 anys. És important i s’ha d’estar content de que la gent jove del poble vol continuar fent coses”. Pendents del balanç final de la festa, des de l’Associació de Jóvens van dir que “assegurem edició número 16. Tenim ganes de continuar. Segurament farem alguna cosa més a part del festival”.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja