VilaWeb – La CHA denuncia que el Centre d’Alta Resolució de Fraga s’ha privatitzat

DILLUNS, 22/06/2009 – 06:00h

La CHA denuncia que el Centre d’Alta Resolució de Fraga s’ha privatitzat

Representants de Chunta Aragonesista a les comarques orientals d’Osca, amb el coordinador de l’Altaragó, Eduardo Pueyo, al capdavant, van donar un bon “repass”, com se sol dir al Govern d’Aragó per la mala situació sanitària que, a la seva entendre, es viu en dites comarques. El motiu de la convocatòria era la concentració que el pròxim 27 de juny tindrà lloc en la plaça de la Primícia de Barbastre sota el lema “Menys Llistes d’Espera i Més Especialistes. En Defensa de La nostra Salut”. A aquest acte també se sumen partits com Esquerra Unida i el Partit Popular.

Aquesta protesta suposa el colofó de la campanya que s’ha dut a terme durant diversos mesos amb la recollida unes dues mil signatures, per ara, que s’enviaran a la consellera de Sanitat, María Luisa Noeno i l’edició de tríptics informatius, entre altres actuacions. Amb una xifra de potencials usuaris similar entre les àrees de Salut de Barbastre i Osca, l’Hospital de la zona oriental té 65 menys que el de la capital alto aragonesa. En especialistes, per citar tres exemples emprats pel regidor de CHA en l’Ajuntament de Montsó, Joaquín Palacín, en Osca hi ha set traumatòlegs, sis oftalmòlegs i quatre cardiòlegs més que en Barbastro.
Per això s’exigeix el dimensionant del nombre de professionals en l’Hospital de referència de la zona oriental d’Osca; una incentivant per a l’ocupació de les places d’especialistes i la major dotació de personal i recursos, segons diuen des de Chunta. Evitar la privatització és una altra de les peticions. Critiquen els aragonesistes el procés d’externalizació de serveis que s’està produint en la zona oriental i posen el Centre d’Alta Resolució de Fraga com exemple. Asseguren que no és un centre públic sinó un centre privat concertat. És a dir, al seu entendre, s’ha construït un edifici amb diners públics perquè una empresa privada gestioni el servei. I això, segons CHA, és inacceptable.

VilaWeb – La CHA denuncia que el Centre d’Alta Resolució de Fraga s’ha privatitzat.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja