Universitat Catalana d’Estiu: Presentació del llibre “La Franja de Ponent: aspectes històrics i jurídics”

Origen: Universitat Catalana d’Estiu

Presentació del llibre “La Franja de Ponent: aspectes històrics i jurídics”
per Joaquim Monclús (autor)
dia 18, a les 6

Editat des de l’Institut d’Estudis Catalans i amb el suport del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, el llibre se centra en una anàlisi en profunditat de les terres que conformen la Franja de Ponent: la Ribagorça, la Llitera, el Baix Cinca i el Matarranya. L’obra explica l’evolució històrica d’aquest territori, des de l’època prehistòrica fins a l’actualitat, i es complementa amb l’anàlisi jurídica de diferents fets que han marcat l’evolució de la Franja, una zona definida com “el seguit de terres de llengua catalana que se situen en els límits meridionals del Principat de Catalunya, a cavall de la línia administrativa divisòria actual de les províncies de Lleida i Tarragona i també d’Osca, Saragossa i Terol”.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja