2000 espectadors al Matarranya Íntim

Sin título - 1

La 3a edició del Festival Matarranya Íntim, organitzat per Francachela Teatre i la Comarca del Matarranya, va aconseguir congregar el cap de setmana passat a més de 2.000 espectadors. Una xifra que supera amb escreix els de la primera edició —900— i els de la segona —1.200—, i que situa al festival com el referent cultural del calendari estival de la comarca.

Després d’un intens cap de setmana en què el teatre i les seues múltiples variants es van instal·lar a l’interior de les cases particulars de Pena-roja de Tastavins i altres espais singulars de la petita localitat. El director del festival, Jacobo Roger, fa un balanç “molt positiu” d’aquesta 3a edició: “Estem molt satisfets amb la programació traçada i la resposta del públic d’aquest any, un públic molt heterogeni en el qual hem vist a joves, grans, nens i famílies senceres que, arribats de diferents llocs, han volgut viure aquesta experiència escènica “.

Durant el divendres, dissabte i diumenge, Pena-roja de Tastavins es va transformar en un teatre íntim en el qual es van desenvolupar 9 espectacles multidisciplinars de petit format i durada a través de més de 50 funcions amb un índex d’ocupació proper al 98%.

Un èxit rotund va ser, dins del seu apartat Íntims a la nit, el concert París al piano de la cantant i compositora Carmen París, al qual van assistir més de 300 persones a l’ermita gòtica del Santuari de la Mare de Déu de la Font. (traducció parcial de la Nota de Premsa dels organitzadors). El concert estava previst al magnífic claustre gòtic, però la pertinaç pluja va obligar a fer el canvi a l’interior de l’ermita.

Per la nostra part no podem més que ratificar tot el que es diu en la nota anterior, l’èxit del Festival ha estat total i l’assistència d’espectadors immillorable. Pensant en l’any vinent, Matarranya Íntim necessita la implicació i suport total del govern d’Aragó si es vol mantenir la qualitat o engrandir-la si calgués. Esdeveniments culturals-teatrals de més de 2000 persones són de debò extraordinaris a les comarques aragoneses o inclús a la mateix ciutat de Saragossa.

Per posar-li posar un “però”, em sento en l’obligació de demanar per a l’any vinent, algun espectacle més en català-valencià —la llengua pròpia del Matarranya és el català, oi?. Aquesta petició la dirigeixo més a les autoritats comarcals i aragoneses en general que al propi director del festival, Jacobo Roger, el qual, n’estic segur, estaria encantat en fer-ho. Enhorabona a tots els actors i directors! La 4a edició del Matarranya Íntim ja està apropant-se.

(Sobre les poques fotos que penjo he de dir que han estat fetes molt discretament i gairebé totes al final dels espectacles que vaig assistir, donada la prohibició de fer-ne. Demano disculpes per haver-les fet. L’any vinent oblidaré la càmera a casa)

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja