Aragó es posiciona a favor de l’escissió de Catalunya per poder tenir platja | benegre.cat

Origen: Aragó es posiciona a favor de l’escissió de Catalunya per poder tenir platja | benegre.cat

Aragó es posiciona a favor de l’escissió de Catalunya per poder tenir platja

Aragó es posiciona a favor de l’escissió de Catalunya per poder tenir platja

L’única condició del govern aragonès és no haver-se de quedar amb Lleida

Gir inesperat a l’escena política estatal. El govern d’Aragó ha manifestat avui contra tot pronòstic el seu suport incondicional al procés sobiranista català, en tant que consideren que “la separació de Catalunya ens concediria quelcom que portem segles desitjant: tenir platja”.

Portaveus del govern aragonès, presidit pel socialista Javier Lambán, asseguren que “Franco ja va intentar annexionar-nos la província de Tarragona per donar-nos sortida al mar, però hi havia el problema d’haver-se de quedar amb Reus”. D’aquesta manera, el conjunt dels diputats del govern autonòmic aragonès coincideixen ara que “és molt millor que Catalunya se separi d’Espanya i tinguem via directe al mar, des d’Osca, des de Saragossa i des de Terol”.

La voluntat del govern aragonès passa per “fer arribar els Monegros al mar. Com diu la dita, si l’aigua no va als Monegros, els Monegros van a l’aigua”, asseguren, com demostrant que allò és un desert tant terrenal com intel·lectual. En un comunicat difós als mitjans, el govern d’Aragó es posa a disposició dels catalans “pel que faci falta”, a fi d’accelerar la independència i “amb una mica de sort, podem aprofitar la temporada d’estiu amb platja pròpia, finalment”.

L’única ombra al suport aragonès a la separació de Catalunya passa per gestionar el futur de Lleida. L’executiu liderat per Lambán insisteix que “Lleida ha de quedar-se a Catalunya sí o sí, de cap manera volem que es quedi en territori nacional”.

La reacció de les forces polítiques catalanes no s’han fet esperar i, si bé agraeixen profundament el suport aragonès al procés, han deixat a l’aire el futur de Lleida. “Aviam, es podria dir que és una mica més aragonesa que catalana, sobretot després del que ha fet Àngel Ros amb Ciutadans… segurament se l’haurien de quedar ells”, indiquen fonts del govern. Tot i això, ningú preveu que l’escull sigui insalvable, atès que en cas de desacord, la província de Lleida podria esdevenir una illa a la deriva en terra de ningú. “Una mica com fins ara”, conclouen.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja