La CUP incorpora un candidat de la Franja de Ponent pel comicis del 27S – Racó Català

Origen: La CUP incorpora un candidat de la Franja de Ponent pel comicis del 27S – Racó Català

La CUP-Crida Constituent de la circumscripció de Lleida incorporarà a la seva llista el periodista en formació i col·laborador de Racó Català i Ràdio Terra, Marcel Pena, veí del Campell (La Llitera). Incorporant un membre de la Franja de Ponent, la candidatura “pretén fer encara més evident la seva aposta per la construcció nacional més enllà de la Catalunya autònoma, així com la seva aposta per la territorialitat i pels Països Catalans, malgrat ser conscients que la normativa no permet que els ciutadans de la Franja puguin participar en llistes electorals a Catalunya”.

Segons el cap de llista de la CUP a Lleida, Ramon Usall, la incorporació de Pena neix de la voluntat “de construir un país no esquarterat territorialment”, una idea que, segons el candidat, cal practicar “no solament des de l’àmbit associatiu, cultural o econòmic sinó també especialment des del polític”. Usall defensa que el Parlament que surti de les eleccions del 27S “no doni l’esquena a la Franja i als Països Catalans” i busqui concentre “el país i la seva sobirania en la seva plenitud i als servei dels seus sectors populars”.

Pena ha explicat la seva decisió de formar part de la llista com a suplent en cinc tuits a través del seu compte de Twitter. “El lloc que ocuparé serà simbòlic i reivindicatiu, perquè el sistema electoral no permet anar en llistes a les persones de fora de la CAC”, ha dit Pena, que ha assegurat que la “situació política qe viu el Principat afecta també la resta de Països Catalans”. Pena també ha agraït a la CUP de Ponent que hagi confiat en ell i ha reocrdat que “el fet que les franjolines participem en la vida política del Principat no hauria de ser un tabú”.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja