La Cambra de Barcelona reclama compromís amb el corredor mediterrani al govern espanyol

DIMECRES, 18/11/2009 – 17:08h

Miquel Valls ha participat en la presentació de l’estudi FERRMED a Barcelona · Demana al govern espanyol que sigui explícit en el seu compromís davant la Comissió europea

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, reclama al govern espanyol que vagi més enllà de ‘la bona voluntat’ i ‘concreti davant de la Comissió europea’ la seva aposta pel corredor mediterrani. Valls ha participat en la presentació a Barcelona de les conclusions de l’estudi FERRMED sobre l’eix ferroviari mediterrani, que vol aprofitar la presidència espanyola de la UE per aconseguir incloure l’eix entre les prioritats.

El president de l’associació FERRMED, Joan Amorós, va presentar les conclusions de l’estudi i les intencions de l’associació en una entrevista recent a VilaWeb. Avui ha explicat que l’amplada de via és una qüestió prioritària per tirar endavant el corredor mediterrani. Segons aquest estudi el desenvolupament del corredor suposaria un estalvi energètic de 900.000 tones de CO2 l’any i aportaria un 11,09% de rendibilitat sobre la inversió. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, també ha participat a la presentació de l’estudi i ha afirmat que la presidència espanyola de la Unió Europea ha de ser determinant perquè el corredor mediterrani sigui considerat prioritari.

A final d’octubre d’enguany, més de cent cinquanta empreses multinacionals, cambres de comerç i col·legis professionals, ports i institucions d’arreu de la Unió Europea van reivindicar a Brussel·les l’impuls del corredor ferroviari de mercaderies mediterrani.

Vist pel Casal Jaume I de Fraga

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3657037

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja