La Franja també podria deixar de veure TV3

Societat. dimarts, 23 de juny de 2009, 11:30

La Franja també podria deixar de veure TV3

L’apagada analògica que es produirà a l’Estat espanyol, prevista en principi per 2010 (abans en alguns territoris), podria deixar la Franja de Ponent sense la recepció de TV3 i Canal 33, canals de la CCMA que ara s’hi veuen gràcies als repetidors del senyal analògic actual. Un d’aquests repetidors és propietat de l’Ajuntament de Fraga, consistori que de moment no té intenció de facilitar que tots dos canals es puguin veure mitjançant la TDT, tot i els milers de signatures que li han fet arribar els fragatins en aquest sentit. Tampoc el govern aragonès s’ha mostrat interessat en facilitar-les, tot i que el tràmit requereix una quantitat molt reduïda de diners.

Un grup de ciutadans s’està dirigint tant al govern aragonès com a l’Ajuntament de Fraga perquè reconsiderin la seva decisió i facilitin l’arribada dels canals de la CCMA a la Franja de Ponent mitjançant la Televisió Digital Terrestre, canals que consideren que des dels seus inicis “han tingut una àmplia acceptació” en aquest territori. Des del darrer 23 d’abril aquest grup recull firmes en aquest sentit, firmes que com ja hem dit han fet arribar al consistori fragatí. Els mateixos usuaris han aprofitat també per “fer extensible esta reivindicació a tots els altres pobles de la Franja que l’any que ve deixaran de poder veure estos canals”. Al Facebook s’hi ha obert un grup amb la reclamació de poder veure els canals de TV3 a la comarca del Baix Cinca.

Per aquests franjolins “tancar estes emissores aprofitant el canvi de l’analògic al TDT és un atemptat contra els principis democràtics i la llibertat d’expressió. La llibertat i la democràcia és el dret a triar, però per a que això sigue possible, s’ha de poder fer-ho”.

multimèdia

mitjançantRacó Català – La Franja també podria deixar de veure TV3.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja