Cervelló: Les guerres napoleònica i carlistes a la frontera de Catalunya, el País Valencià i Aragó (1808-1936) -presentació a Tortosa-

Les guerres napoleònica i carlistes a la frontera

La presentació del llibre “Les guerres napoleònica i carlistes a la frontera de Catalunya, el País Valencià i Aragó (1808-1936)”, de Josep Sánchez Cervelló (Onada Edicions 2015) i la conferència sobre el mateix tema tenen lloc el dijous, 17 de setembre a les 19 h. al campus Terres de l’Ebre, a Tortosa.

La conferència va a càrrec de l’autor de l’obra, professor d’Història Contemporània de la URV. Presenten el llibre Núria Gil, professora del Departament d’Història i Història de l’Art de la URV, i Roc Salvadó, historiador i professor de la UNED a Tortosa.

Aquest acte està organitzat per l’Antena Cultural de Tortosa de la URV amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat, la Diputació de Tarragona i Onada Edicions, de Benicarló.

Preu: 20,00 €
ISBN: 978-84-15896-50-0
Autor: Sánchez Cervelló, Josep
Nombre de Pàgines 440
Nombre d’il·lustracions 9
Enquadernació Rústica amb solapes
Data primera edició Gener de 2015
Altura 24.00 cm
Amplada 17.00 cm

Les guerres napoleònica i carlistes a la frontera

 Sinopsi

“Les guerres napoleònica i carlistes a la frontera de Catalunya, el País Valencià i Aragó (1808-1936)” vol contribuir a pal·liar l’escassa informació que es té sobre els conflictes del segle xix i la primera meitat del segle xx a la zona delimitada pel Baix Aragó, per les Terres de l’Ebre, per la zona castellonenca de la diòcesi de Tortosa i pel Priorat. El desconeixement del que va succeir en aquesta frontera imprecisa entre els territoris de l’antiga Corona d’Aragó deriva, en gran part, en el fet poc conegut que la dreta de l’Ebre en aquells moments va formar part successivament de la Capitania General d’Aragó, de la de València i de la Comandància General del Maestrat, però mai no va pertànyer a la demarcació militar de Catalunya, la qual cosa ha impedit que el carlisme d’aquest territori no haja assolit historiogràficament la importància que realment va tenir. Moltes de les històries que aquí s’expliquen no apareixen als llibres d’història, perquè aquesta zona, ara empobrida, amb elevades taxes migratòries, marginal i perifèrica, no ho era quan es van produir els fets que ara s’expliquen: la guerra napoleònica, les insurreccions dels malcontents o camalluents, les tres guerres carlistes i els preparatius del cop d’estat de 1936.

Autors

Josep Sánchez Cervelló (Flix, 1958). És degà de la Facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, catedràtic d’Història Contemporània i acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de la Història. Ha escrit: Revolución portuguesa y su influencia en la transición española (1993-1995); La Revolución de los Claveles en Portugal (1997); Descolonización y surgimiento del Tercer Mundo (1997); El último imperio occidental: la descolonización portuguesa (1998); Conflicte i violència a l’Ebre. De Napoleó a Franco (2001); ¿Por qué hemos sido derrotados? Las divergencias republicanas (2006); Ramón Nogués Bisset, president de les Corts republicanes a l’exili (2004); Els papers de Tarradellas. República, exili i transició (2005); La Segunda República en el exilio 1939-1977 (2011). Ha coordinat: Marcel·lí [Domingo] que torna (1995); La República al Camp de Tarragona (2006); La província de Tarragona durant el franquisme (1995); El carlisme al territori de l’antiga diòcesi de Tortosa, 3 vol. (2004); Portugal en la Edad Contemporánea (1807- 2000) (2000); Maquis, el puño que golpeó al franquismo (2003); Història de les Terres de l’Ebre (vol. III-V) (2010-2011).

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja