XII Trobada d’Entitats i Associacions Culturals de l’Antiga Diòcesi de Tortos

Us informem que el proper 28 de novembre es durà a terme a la Biblioteca Pública Trinitari Fabregat d’Alcanar, la XII Trobada d’Entitats i Associacions Culturals de l’Antiga Diòcesi de Tortosa, que enguany es dedicarà a la recerca local i al patrimoni cultural immaterial a aquests territoris.

La trobada començarà amb la presentació de la Nit de Santa Llúcia, que enguany es durà a terme a Tortosa, l’11 de desembre, a càrrec de Josep Moragrega, president d’Òmnium Terres de l’Ebre. Seguidament, Pau Vinyes i Roig, historiador i vicepresident del Centre d’Estudis Ignasi Iglésias, parlarà de l’exposició del 50è. aniversari de la nevada de Nadal de 1962 a Sant Andreu de Palomar, com a model per treballar el projecte “La gelada de 1956”, la proposta del qual la presentarà Ferran Grau, historiador i membre del Centre d’Estudis d’Ulldecona, a les onze del matí. Aquest projecte té com a objectiu treballar de manera coordinada en les conseqüències que la gelada del 56 va tenir a les Terres de l’Ebre i quina és la memòria que encara es conserva d’aquest fet. Es tracta d’un projecte obert a totes les persones i entitats que hi vulguin participar de manera que es pugui fer una radiografia el més completa possible d’aquells aspectes que se’n van derivar.

L’activitat continuarà amb la presentació de l’Inventari del Patrimoni Immaterial de les Terres de l’Ebre (IPCITE) i dels projectes que actualment estan duent a terme els centres d’estudis dels territoris de l’antiga Diòcesi de Tortosa.

Per complementar la trobada hi haurà també un dinar de germanor al restaurant El Faro i una visita guiada al nucli antic d’Alcanar.

El preu del dinar és de 15€. Tothom que estigui interessat en assistir-hi té temps fins al 24 de novembre per inscriure-s’hi a l’adreça electrònica merce(arrova)irmu.org.

Trobareu el programa definitiu de la trobada al document adjunt del següent enllaç: http://www.irmu.org/news/1786.

Institut Ramon Muntaner
43770 Móra la Nova

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja