Trobada entre els presidents de les Diputacions de Tarragona i Terol per a parlar de projectes estratègics i comunicacions. La carretera de Lledó pot tindre

Origen: La Diputació de Tarragona assumirà el manteniment de la carretera de Lledó | Comarques Nord

La Diputació de Tarragona assumirà el manteniment de la carretera de Lledó

comarquesnord.cat . Horta de Sant Joan . dijous, 19 de novembre de 2015 . Deixa un comentari

La Diputació Provincial de Tarragona recuperarà la titularitat dels 4.5 quilòmetres de carretera de Lledó que discorren per terres catalanes i assumirà el manteniment i neteja de cunetes que allí s’hi facen. Així ho van acordar el passat dimarts, 17 de novembre, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el president de la Diputació de Terol, Ramón Millán, en una trobada institucional que es va celebrar a Horta de Sant Joan. En ella també hi va estar present l’alcalde de Lledó, Ramón Alonso. De cara als pròxims dies, els presidents de les Diputacions es trobaran a Terol, on es subscriurà un conveni pel qual Tarragona recuperarà la titularitat i les competències d’este tram de carretera. La carretera local de Lledó conste d’uns 5 quilòmetres, i la majoria discorren per terres catalanes. Es tracte d’una via molt utilitzada, sobretot per veïns de Lledó i de Queretes, per connectar el Matarranya i la Terra Alta i com a sortida directa a Tortosa.

El president de la Diputació de Terol, Ramón Millán, va explicar per als micròfons de Ràdio Matarranya que “pràcticament portem 2 anys parlant de la carretera de Lledó. Consideràvem oportú fer saber que esta carretera, tot i que des dels anys 60 és Terol qui s’ha dedicat al seu manteniment, és de la província de Tarragona”. D’aquí que el president de la Diputació de Tarragona “s’ha compromès a vindre a Teruel a subscriure un conveni pel qual la carretera serà titularitat de Tarragona”. Millán va recalcar la mà estesa facilitada des de Tarragona, i va apuntar que “inclús s’han compromès a que una vegada es firme el conveni faran una revisió dels laterals, la senyalització i el ferm de la carretera”. La intenció és que en cosa de 2 anys existeixi una planificació d’obra per a la millora de la via de Lledó, on s’ha plantejat inclús l’eliminació d’algun tram perillós. Els 500 metres entre Lledó i el pont continuaran sent titularitat de la Diputació de Terol.

Coincidint amb la visita de Millán pel territori, també se li va preguntar per algunes vies del Matarranya que precisen una millora. Entre elles, la connexió entre Lledó i Arenys de Lledó. En este context, el president de la Diputació de Terol va entendre que “estos dies inclús entrarà a Diputació una moció per a millorar eixe tram de carretera. Tenim previst actuar, netejar cunetes i intentar que la comunicació entre els dos pobles sigue fluïda. No és una carretera catalogada, sinó una pista, i treballarem perquè sigue una via com déu mane”. Ramón Millán va recordar que “des d’Arenys de Lledó ens demanen també el condicionament de la carretera que va fins a Calaceit. Mirarem com podem incloure eixos projectes”. Damunt de la taula també està la carretera de La Portellada, on estos dies s’han fet petites actuacions de manteniment. Segons entén Millán, el gran problema existent “són els diners. Aquí, i a tot arreu”.

Damunt de la taula també està pendent que comencen les obres de la carretera local que va de la N-232 fins a Torredarques. Ramón Millán va recordar que “la primera fase de les obres està aprovada i adjudicada, i la segona fase està pendent. Hem d’aprovar-la de seguida”, entenent que “estaria molt bé que s’escometeren les dos fases a la vegada”. La gent de Torredarques fa setmanes que reclame que comencen les obres.

Imatge de la notícia: Diputació Provincial de Tarragona