Ràdio Catalunya – LA FRANJA DE PONENT: EL PP ACCEPTA QUE ELS ESCOLARS PRÒXIMS A LLEIDA APRENGUIN CATALÀ, PERÒ REBUTJA NORMALITZAR-LO

01.12.2009 – 07:32

La presidenta del PP d’Aragó, Luisa Fernanda Rudi, ha donat suport a avui impartir classes de llengua catalana a l’Ensenyament reglat no universitari als municipis aragonesos contigus amb Catalunya, però ha rebutjat la pretensió de normalitzar-lo plasmada pel Partit Socialista (PSOE) a la proposició de llei de llengües que s’està tramitant a les Corts autonòmiques.

En roda de premsa a Tamarit de Llitera, Rudi ha indicat que els escolars que realitzen els seus estudis en municipis limítrofs “probablement aniran a estudiar a una universitat catalana”, per això sigui útil que sàpiguen parlar i escriure en català. “Contra això no anem”, ha proclamat.

Ha assenyalat que el PP rebutja la “imposició”, un procés contra el qual el partit ha iniciat una campanya a Aragó. Rudi ha rebutjat que es pugui exigir als petits ajuntaments i als Consells Comarcals la contractació de traductors, ha opinat que “hi ha unes prioritats de despesa pública més urgents” i ha criticat la proposta del PSOE de “canviar” el nom de municipis i carrers.

També ha defensat el ‘chapurriau’ com a “modalitat lingüística” de la població de Tamarit i ha alertat que, si s’aprova la proposició de llei del PSOE, en uns anys “el que es parlaria és català”. El PP està a favor de la “llibertat d’elecció” i “sobretot de la protecció de les modalitats” locals.

Informa: EUROPA PRESS

Ràdio Catalunya – LA FRANJA DE PONENT: EL PP ACCEPTA QUE ELS ESCOLARS PRÒXIMS A LLEIDA APRENGUIN CATALÀ, PERÒ REBUTJA NORMALITZAR-LO.

Vist pel Casal Jaume I de Fraga

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja