Un cartell ben curiós « Lo finestró del Gràcia

Un cartell ben curiós

Al cartell de la “Feria del Libro Aragonés de Monzón” hi figuren una sèrie de personatges aragonesos que han destacat en els camps de la ciència, de les arts, de la literatura i, curiosament, en altres aspectes força diferents, al menys, dos d’ells. El lector pot fer-se la seua pròpia composició, i si més no, treure’n conclusions.

Allí hi són: Ramón J. Sender, novel·lista, assagista, autor teatral, etc; Luis Buñuel , el gran cineasta i calandino universal; Santiago Ramón y Cajal, Premio Novel de Fisiologia i Medicina; Joaquin Costa, el gran intel·lectual regeneracionista que digué, “Despensa, escuela y siete llaves al sepulcro del Cid”; don Francisco de Goya y Lucientes, què puc dir d’ell que no es conegui…; José Antonio Labordeta, cantautor, intel·lectual, parlamentari, entranyable! Tantmateix i en el centre del grup, repenjada sobre un canó, Agustina Raimunda María Zaragoza Domènech (Agustina de Aragón), nascuda a Barcelona; i a la dreta, més encara, a la ultradreta, hi és José María Julián Mariano Escrivà de Balaguer (Sant Josemaría Escrivá), satisfet per haver fet el camí cap a l’obra de Déu i perquè recentment té una carrer a Saragossa. Interessant, oi? Hi veieu alguna incongruència dins del conjunt?

Dins de la fira, sí hi haurà una veritable i comprovable incongruència: els acientífics que neguen el català, que no acaten la llei i la Constitució, al menys en tot allò que fa referència a les llengües pròpies d’Aragó, hi seran venent fum contaminant.

En honor a la veritat s’ha de dir que el cartell és trilingüe: un bon exemple a seguir.

Un cartell ben curiós « Lo finestró del Gràcia.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja