La llei impedeix etiquetar productes en català a la Franja de Ponent

Societat. dijous, 25 de juny de 2009, 06:00

La llei impedeix etiquetar productes en català a la Franja de Ponent

Un empresari ho denuncia a la premsa aragonesa

Ramon Sarrate, un empresari d’El Campell (la Llitera) ha denunciat al “Diario del Alto Aragón” que l’actual marc jurídic aragonès i espanyol impedeix a la seva empresa “Chelats Sarrate” etiquetar els seus productes en català. Per Sarrate “el fet que no estigui aprovada a l’Aragó la Llei de Llengües fa disminuir iniciatives empresarials, com a mínim pel que fa a la meva empresa, ja que no m’és permès estiquetar els meus productes en llengua catalana”. Tot i que no hi ha problemes quan s’etiqueta en bilingüe castellà/català, Sarrate assegura que hi ha casos en què per temes empresarials seria ideal etiquetar només en català, però això “a dia d’avui a l’Aragó no és permès”.

“Chelats Sarrate” elabora més de 400 varietats de gelats naturals, que serveix a diversos països europeus. A més a més dels gustos habituals, també en fabrica de llangonissa, formatge de cabrales, bolets o regalèssia. Sarrate també confirma que etiqueta els seus gelats fins i tot en euskera, gallec i en fabla aragonesa, perquè “el mercat és qui ho demanda”. Per tot això creu que els governs “haurien de donar solucions a aquesta realitat”. La plana web de Chelats Sarrate es pot llegir en diverses llengües, entre elles la catalana.

multimèdia

Racó Català – La llei impedeix etiquetar productes en català a la Franja de Ponent.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja