Origen: Festivals del Matarranya | Lo Finestró

Cartell Festivals del Matarranya

Amb la finalitat de posar en valor tant el patrimoni cultural com el natural de la Comarca Matarranya es crea, en col·laboració amb el Govern d’Aragó, “Matarranya i Música”, un festival que arrenca en la seva primera edició amb dos concerts de música que tindran lloc el 10 de juliol a Torre del Compte i el 23 de juliol a Arenys de Lledó. Una oferta musical diferent que complementarà la programació cultural d’aquest estiu.

Aquest festival, que s’incorpora a l’oferta cultural de “Festivals del Matarranya”, pretén ser un referent de la música portada als escenaris màgics del Matarranya, llocs d’una sonoritat i característiques especials. Espais que transmeten sensacions i experiències inoblidables com els que s’han triat per a aquesta primera edició.

La primera de les actuacions tindrà lloc el diumenge, 10 de juliol, a la Plaça Major de Torre del Compte, a les 19.30 hores. Concert de música “Pasionata lírica flamenca” a càrrec de la mezzosoprano Beatriz Gimeno, Nacho Estévez “El Niño” (guitarra flamenca), Noelia Gràcia (violí) i Josué Barrés (percussió).

La Plaça de l’Església de Arenys de Lledó serà l’escenari de la segona actuació, el dissabte 23 de juliol, a les 22.30 hores. Aquest dia el públic assistent podrà gaudir d’un concert de jazz, funk i groove a càrrec del quintet “Ivo Oller Group”.

Festivals del Matarranya

A la Comarca del Matarranya s’organitzen durant l’estiu diversos festivals que tenen una gran repercussió entre la població, i que traspassen l’àmbit comarcal. Per aquest motiu s’ha creat “Festivals del Matarranya”: una marca que agrupa aquestes manifestacions culturals, que són projectes de gran qualitat, organitzats per la pròpia entitat comarcal o en col·laboració amb altres ens públics o privats.

“Festivals del Matarranya” s’està consolidant com una proposta cultural interessant i innovadora a la comarca, que cada vegada més, suposa també un atractiu turístic. Aquests festivals són el reflex de les inquietuds culturals tant a nivell personal com grupal dels ciutadans; per això, és el propi ens comarcal qui ha considerat oportú canalitzar aquests esforços i col·laborar per dinamitzar culturalment el territori.

La independència cultural i la garantia d’unir voluntats per crear un mosaic de diversitat de propostes és la millor manera de construir aquesta primera edició de “Festivals del Matarranya”

Programa dels Festivals del Matarranya