Moviment Franjolí per la Llengua: Agendes en català per a les escoles de la Franja

Origen: Moviment Franjolí per la Llengua: Agendes en català per a les escoles de la Franja

La Plataforma per la Llengua, amb la col·laboració del Moviment Franjolí per la Llengua, el Casal Jaume I de Fraga i l’Associació CLARIÓ del Matarranya, editen pel curs 2016-17 agendes escolars, tant de primària com de secundària, pensades per als alumnes de la Franja de Ponent. El lliurament dels exemplars és de franc. Les agendes són editades per Agenda de la Terra i han rebut el suport de la Diputació de Lleida.
Aquestes agendes proposen un contingut basat en diferents iniciatives socials, a més de posar en relleu diferents dates referents a l’àmbit lingüístic català i afavorir un concepte autoreferenciat en (i per a) la Franja (mapes comarcals, referències a autors franjolins, etc). L’objectiu d’aquest projecte és contribuir a la normalització de la llengua pròpia de la Franja, el català, a l’entorn educatiu i conscienciar a l’alumnat que la presència de la llengua a l’escola ha de ser quelcom normal, que ajudi a garantir el seu prestigi social i doni un valor afegit en la seva formació acadèmica.
A hores d’ara, diversos centres de les comarques del Baix Cinca, la Llitera i el Matarranya ja s’han interessat pel projecte i en sol·licitaran agendes en català pel curs vinent.
Es poden veure els continguts de les agendes en publicació digital, mitjançant els següents enllaços:
L’Agenda de la Terra de l’Institut 2016-2017, a aquest enllaç.
L’Agenda de la Terra de l’Escola 2016-2017, a aquest enllaç.
Properament, es farà algun acte de presentació de les agendes escolars a diverses parts del territori, encara per determinar.
Qualsevol ensenyant o centre educatiu interessat pot adreçar-se a en Guillem Fuster: 
gfuster@plataforma-llengua.cat

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja