Fraga acull les Jornades Culturals i Llibertàries de CNT – AraInfo | Diario Libre d’Aragón

Origen: Fraga acull les Jornades Culturals i Llibertàries de CNT – AraInfo | Diario Libre d’Aragón

CNT i el Centre d’Estudis Llibertaris “José Alberola” organitzen aquestes Jornades en homenatge a la Revolució Social de 1936 y a “totes eixes persones, a la seua memòria i al seu llegat”

| 4 julio, 2016 12.07
Fraga acull les Jornades Culturals i Llibertàries de CNT

L’any 2016, es compleixen 80 anys de la revolta militar que va sumir al Estat espanyol en una cruenta Guerra Civil i una dictadura feixista de gairebé quaranta anys. “Són dos fets històrics de gran transcendència i àmpliament estudiats i analitzats”, assegura CNT Fraga.

Per al sindicat, menys coneguda és la història de la Revolució Social que “simultàniament va esclatar en moltes ciutats i àmplies zones rurals del país. Les persones que la van viure i la van fer possible van ser també les que van actuar de forma decisiva per intentar frenar el cop militar”.

Els participants en la Revolució Social de 1936 “van poguer en pocs dies organitzar la vida econòmica, política i social al marge de les estructures del govern de la República. La seua energia, el seu entusiasme i el seu valor van marcar eix període tan breu de temps que va quedar gravat per sempre en les seues vides”.

En homenatge a “totes eixes persones, a la seua memòria i al seu llegat”, des de la CNT i el Centre d’Estudis Llibertaris “José Alberola” han decidit organitzar les Jornades Culturals i Llibertàries d’enguany entorn a eix episodi històric, amb el subtítol: ‘Guerra i Revolució 1936-2016 – Conèixer lo passat, comprendre lo present, construir lo futur’.

“La nostra intenció no és la de centrar-nos en la qüestió estrictament militar i de guerra, sinó la d’aprofundir en els fets polítics i socials que freqüentment són obviats o tergiversats per les versions més habituals dels historiadors oficials o partidistes”, afirmen.

La novetat “la trobem en la temporalització de les jornades, ja que els actes s’han programat en dos períodes de temps diferents, els mesos de juliol, novembre i desembre”. Com és habitual, el cine i les xerrades seran les vies que utilitzaran “com a base per generar un espai d’anàlisi, debat i reflexió al voltant d’aquest tema històric tan poc conegut”. “Intentarem extreure lliçons constructives per aplicar al nostre present, i pretenem fer-ho des d’una perspectiva crítica i no dogmàtica. Per a això comptarem amb la participació d’historiadors i pensadors d’excel·lent qualitat acadèmica i humana”.

Les Jornades començaran divendres que ve dia 8 de juliol amb la projecció de la pel·lícula ‘Terra i Llibertat’ de Ken Loach a L´hort del l´Hospital, dins del programa Cine a la Fresca, a les 22.30. Cap a finals de mes, el dia 22, continuaran amb una altra sessió de cine, concretament es projectarà ‘El laberint del Faune’ de Guillermo del Toro, també a les 22.30, però eix camí al final del Passeig de la Constitució, al costat del pont petit.

Les altres activitats de les Jornades 2016 es desenvoluparan entre els mesos de novembre i desembre i “ja anirem informant sobre els continguts i els horaris exactes”.

“Un any més des de la CNT convidem a tota la ciutadania a compartir amb nosaltres aquest espai de reflexió constructiva i esperit crític, en aquesta ocasió, entorn a un tema de la nostra història no tan llunyana. Convidem a tots els mitjans de comunicació a assistir i participar a les Jornades”, conclouen.

Jornades Culturals 2016 CNT Fraga

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja