L’advocat del govern d’Aragó: ‘Anem un dia a Lleida i un altre a Barcelona i carreguem les obres de Sixena en un camió’ | VilaWeb

Origen: L’advocat del govern d’Aragó: ‘Anem un dia a Lleida i un altre a Barcelona i carreguem les obres de Sixena en un camió’ | VilaWeb

Una de les pintures que conserva el MNAC, per dipòsit de la comunitat de monges santjoanistes del monestir de Santa Maria de Sixena el 1960: ‘Dama i joglar en un palau i lleó atacant un soldat’ (fragment de pintura mural). Cap a 1200.Una de les pintures que conserva el MNAC, per dipòsit de la comunitat de monges santjoanistes del monestir de Santa Maria de Sixena el 1960: ‘Dama i joglar en un palau i lleó atacant un soldat’ (fragment de pintura mural). Cap a 1200.

Continua la polèmica per les obres d’art del monestir de Sixena. El govern d’Aragó i l’Ajuntament de Vilanova de Sixena han demanat a la jutgessa que porta el cas que la policia judicial s’encarregui de retirar les obres de Sixena que hi ha al Principat.

L’advocat Jorge Español ha explicat a VilaWeb que aquesta petició era una resposta a les declaracions de Santi Vila sobre la impossibilitat de fer aquest trasllat abans del dia 25 de juliol, com va ordenar la jutgessa. ‘Quin sentit té esperar el dia 25 de juliol si el conseller ha dit que no podria? Si la jutgessa dicta l’execució demà mateix, amb la força pública ens emportem les peces en dos dies. Anem un dia a Lleida i un altre dia a Barcelona, es carreguen en un camió especialitzat en el trasllat d’obres d’art  i en dos dies ho fem. No necessitem més temps’, ha dit Español.

Ací podeu escoltar les declaracions de l’advocat:

Español ha afegit: ‘Que el conseller repeteixi això [la Generalitat havia presentat un recurs argumentant que no era possible de lliurar-les abans del dia 25 de juliol, que va ser desestimat] és una excusa, evidentment. Les sentències es dicten per complir-les. Si no es compleixen hi ha uns mitjans per a fer-les complir. No passa res, es complirà amb l’ús de la força pública i no passa res.’

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja