El conservador del museu de Lleida torna a deixar en evidència la jutgessa d’Osca | VilaWeb

Albert Velasco desmunta amb una sèrie de tuits l’argument de que les obres van ser comprades després d’haver estat nomenat monument nacional

Origen: El conservador del museu de Lleida torna a deixar en evidència la jutgessa d’Osca | VilaWeb

Captura de pantalla 2016-07-15 a les 19.53.49

Un dels arguments que la jutgessa d’Osca ha fet servir per justificar la sentència a favor del trasllat de les obres del Monestir de Sixena que van ser venudes a la Generalitat és que aquesta venda es va fer als anys cinquanta, més tard de la seva declaració com a monument nacional, l’any 1923. En aquest sentit, el conservador del Museu de Lleida, Albert Velasco, ha volgut contradir aquesta justificació mitjançant una sèrie de piulades a Tuiter on indica el ‘cas flagrant que invalida aquest argumentari’. S’ha referit a la Catedral d’Osca, que va ser declarada Monument Nacional el 1924, i segons la documentació recollida per Velasco, va vendre obres més enllà d’aquesta data.

—Vegeu com ho explica Albert Velasco al seu Twitter: El conservador del museu de Lleida torna a deixar en evidència la jutgessa d’Osca | VilaWeb

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja