Firma per la recpeció de TV3 a la Franja

CAMPANYA:

“ACONSEGUIR LA RECEPCIÓ DE LES TELEVISIONS EN CATALÀ

A TOT EL TERRITORI LINGÜÍSTIC”.

(XARXA DE CONSUMIDORS AMB LLENGUA)

info@radiocatalunya.ca

EXCEL.LENTÍSSIM SR. MIQUEL SEBASTIÁN, MINISTRE

D’INDÚSTRIA, TURISME I COMERÇ D’ESPANYA

MADRID

Benvolgut senyor,

Li escric aquesta carta en català, una de les llengües cooficials de l’Estat que el seu ministeri últimament ha incorporat al seu web oficial, encara que parcialment. Amb tot, vull agrair-li aquest gest. En aquesta carta, senyor ministre, vull exposar-li la necessitat que les principals televisions en català arribin a tot el nostre àmbit lingüístic pel sistema de TDT perquè el seu ministeri en té la clau tècnica. Per tant, vull fer-li algunes consideracions:

1ª) Lamentar que Acció Cultural del País Valencià hagi estat sancionada pel govern valencià per l’ús d’unes freqüències televisives que només corresponen al seu ministeri sense que n’hagi reclamat mai

públicament la titularitat.

2ª) Lamentar que la promesa feta per l’anterior ministre d’ Indústria, senyor Joan Clos, d’atorgar un tercer múltiplex de televisió digital a les comunitats autonòmiques per rebre recíprocament les televisions veïnes no solament no s’ha complert sinó que vostè mateix se n’ha desentès com s’ha demostrat en una intervenció recent al Congrés de Diputats. No sembla pas una acció positiva ni constructiva.

3ª) La llengua catalana no ha de ser una qüestió només de les autonomies, sinó sobretot de l’Estat. Per això demano que l’ Estat posi en marxa i tuteli un múltiplex de televisió amb quatre canals en català que cobreix tota l’àrea linguística del català dins de l’ Estat. Aquest múltiplex estaria format per TV3, IB3, Canal 9 i un quart canal amb la programació en català dels centres de TVE en aquestes comunitats i amb els programes en català que en el futur faci la Televisió d’Aragó.

4ª) Demano que a , més a més, el seu ministeri faciliti els mitjans tècnics per tal que proporcioni l’intercanvi i recepció d’altres canals en llengua catalana en les terres on es parla.

5ª) Sol.licito que aquest ministeri arribi a un acord amb el govern francès per tal que les televisions catalanes es puguin veure a les terres sota l’administració francesa on es parla el català, terres que aquí coneixem amb el nom de Catalunya del Nord. No faig més que recollir les últimes recomanacions del Consell d’Europa sobre les llengües a l’Estat espanyol on destaca de manera especial la importància de fomentar la recepció de les televisions de diversos territoris que tenen la mateixa llengua.

La moció aprovada el dia 12 d’aquest mes al Congrés de Diputats en què es recomanava la reciprocitat de les emissions de les televisions valencianes i catalanes i la moció que dies abans havia aprovat el Senat per unanimitat en el mateix sentit fa que em senti optimista i, per tant, desitjaria, senyor ministre, que hi posés fil a l’agulla al més aviat possible, perquè el seu ministeri i el govern d’Espanya en tenen les claus i són els principals responsables del futur de les televisions en català.

Cordialment el saluda,

mitjançantSom 10 Milions.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja