Facebook | Exposició La Llengua Catalana a l’Aragó

Exposició La Llengua Catalana a l’Aragó

Tipus:
Causes
Xarxa:
Global
Data:
dimecres, 16 / desembre / 2009
Hora:
20:00 – 22:00
Lloc:
Can Massellera-Sant Boi de Llobregat

Descripció

El Rolde Aragonés de Barzelona, amb motiu de les “20 añadas” de la seva creació, us vol convidar a la inauguració de l’exposició “La Llengua catalana a l’Aragó”, per a celebrar-ho. Aquesta entitat santboiana treballa per mostrar els aspectes més desconeguts i atípics de la cultura aragonesa, com són les seves llengües minoritàries. Aquesta entitat ha estat al llarg d’aquest temps vinculada a Sant Boi amb activitats com els programes a Ràdio Sant Boi o publicacions com el fanzine en fabla aragonesa “A bespra samboyana”.

El proper dimecres 16 de desembre a les 20:00h. al Centre Cívic Can Massallera farem una visita guiada per Pepa Nogués de l’Associació Cultural del Matarranya, creadora de l’exposició. Aquesta fa un recorregut per tots els aspectes de la llengua catalana en aquest territori (la llengua, la investigació, la literatura, la cançó, el marc legal, l’ensenyament, l’ús social…) a més de descriure amplament el territori catalanoparlant d’Aragó. L’exposició porta prop de cinc anys voltant tant per territori aragonès com català a diferents emplaçaments amb la col•laboració d’altres associacions, centres cívics o el Consorci per la Normalització.

Darrerament estem centrant el nostre esforç a activitats sobre la Llei de Llengües que s’està debatent a Las Cortes de Aragón i de la qual ja s’ha aprovat l’avantprojecte on l’aragonès i el català es juguen gran part del seu futur a aquest territori. Pensem que és de vital importància per a les nostres llengües fer arribar a la societat catalana la nostra preocupació per tal que d’aquesta llei surti un marc on es puguin garantir els drets lingüístics dels seus parlants.

Esperem que la nostra proposta sigui del vostre interès i us emplacem a trobar-nos el pròxim dia 16 de desembre.

Salut!

mitjançantFacebook | Exposició La Llengua Catalana a l’Aragó.