El Punt – Notícia: Un gelater de la Llitera reclama al govern aragonès etiquetar en català-54401

Un gelater de la Llitera reclama al govern aragonès etiquetar en català

No li ho permeten perquè ni el català ni l’aragonès hi són llengües «oficials»

26/06/09 02:00 – El Campell – d. marín email protegit

* Lleida

Ramon Sarrate és el propietari d’una empresa de gelats del Campell (Llitera), i aquests dies ha saltat a la fama per haver alçat la mà en una trobada d’empresaris amb el conseller de Comerç d’Aragó i reclamar-li: «Per què no puc etiquetar els productes en la meua llengua?»

Va passar durant una trobada amb empresaris de la comarca de la Llitera. El conseller de Comerç i Turisme, Arturo Aliaga, li va respondre que haurà d’esperar a l’aprovació de la llei de llengües que ha de donar caràcter oficial al català i a l’aragonès. La llei, però, demanada almenys des de la declaració de Mequinensa del 1984, encara no ha vist la llum per les reticències dels sectors més conservadors d’Aragó.

Aquest gest ha valgut a Ramon Sarrate, propietari de Chelats Sarrate, diverses entrevistes en mitjans aragonesos. «Ara he d’etiquetar almenys en castellà, i jo el que voldria és poder fer-ho en català perquè és la nostra llengua, i comercialment també em pot resultar interessant.» Sarrate distribueix a tot l’Estat i etiqueta en cinc idiomes (català, gallec, basc, bable i castellà, que és l’obligatori), «i això ocasiona maldecaps tècnics».

Sarrate també voldria que el català estigués en igualtat a l’escola, on ara és una assignatura optativa en alguns centres.

Darrera actualització ( Divendres, 26 de juny del 2009 02:00 )

Publicat a

* El Punt Barcelona 26-06-2009 Pàgina 9

* El Punt Barcelonès Nord 26-06-2009 Pàgina 9

* El Punt Maresme 26-06-2009 Pàgina 9

* El Punt Penedès 26-06-2009 Pàgina 9

* El Punt Vallès 26-06-2009 Pàgina 9

mitjançantEl Punt – Notícia: Un gelater de la Llitera reclama al govern aragonès etiquetar en català-54401.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja