La llengua de les jornades culturals del Matarranya » Temps de Franja

Origen: La llengua de les jornades culturals del Matarranya » Temps de Franja

//Artur Quintana i Font

Del 18 de novembre al 10 de desembre la Comarca del Matarranya celebra les XIV Jornadas Culturales, les IV Jornadas de Patrimonio Cultural i les VIII Mostra de teatre popular ‘Aficiona’t’. El programa que n’ha publicat és bilingüe castellà-català. S’hi anuncien vuit actuacions teatrals, tres conferències i dues exposicions (vegeu el programa adjunt). De les vuit actuacions teatrals vuit són en castellà i zero en català. Del programa no es desprèn en quines llengües seran les tres conferències i les exposicions. Vista la tònica de les actuacions teatrals és ben lícit suposar que seran majoritàriament, sinó únicament, en castellà. Això posa ben de manifest que, davant de la quasi inactivitat de l’administració comarcal en el foment d’aquest patrimoni tan íntimament aragonès que és la llengua catalana de l’Aragó i la cultura que conforma, és absolutament necessària l’activitat de la societat civil a través de les associacions de foment, defensa i estudi de l’esmentat patrimoni aragonès (ASCUMA, Clarió, …).

 

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja