L’alcalde de Lleida insta Catalunya a reforçar el seu ponent davant del creixement de Saragossa-55775

L’alcalde de Lleida insta Catalunya a reforçar el seu ponent davant del creixement de Saragossa

Reclama enfortir Lleida davant l’augment de la influència aragonesa a l’eix de l’Ebre

30/06/09 02:00 – Lleida – acn / el punt email protegit

Àngel Ros, ahir a Barcelona. Foto: ACN.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va afirmar ahir a Barcelona que la capital del Segrià ha d’aspirar a convertir-se en l’àrea logística de l’occident català. Per aconseguir-ho, l’alcalde ha destacat el paper essencial del nou aeroport d’Alguaire, que ha d’entrar en funcionament ben aviat i que dinamitzarà la plana. Ros també va instar a reforçar el paper de Lleida davant el fort creixement de Saragossa i l’augment de la seva àrea d’influència.

Davant d’un centenar d’empresaris i polítics organitzat per Fòrum Barcelona, entre ells la consellera de Justícia, Montserrat Tura, o l’exalcalde lleidatà i exconseller d’Agricultura Antoni Siurana, Àngel Ros ha destacat que cal creure en Lleida com a «veritable àrea logística de l’occident català en perfecte connexió amb el centre i nord de la península».

Per a això, tindrà un paper molt rellevant l’aeroport Lleida-Alguaire, el primer que construeix la Generalitat i que preveu rebre els primers turistes d’aquí a un mes. «Cal que sigui l’aeroport de servei del Pirineu» i que pugui competir amb els situats a l’Estat francès, Tolosa i Tarbes.

Després de l’aeroport i de l’estació del Tren d’Alta Velocitat, que, segons Ros, ha canviat econòmicament i «emocionalment» la ciutat, el que cal ara és disposar també d’una connexió viària amb França a través de la Vall d’Aran. «Un país seriós necessita almenys dos enllaços de primer nivell cap a Europa», ha dit Ros.

La competència de Saragossa

Ros també ha destacat la necessitat d’un reforç del paper de Lleida com a porta occidental de Catalunya, i més tenint en compte el creixement que ha fet Saragossa els últims anys i l’ampliació de la seva àrea d’influència. L’explosió urbana de la capital aragonesa ha fet variar l’equilibri de la xarxa de ciutats del corredor de l’Ebre, entre Catalunya, Aragó, Navarra i Euskadi, va dir l’alcalde, i va reclamar des de Barcelona que Catalunya s’adoni de la gran importància d’aquest eix. Ros va recordar que el president aragonès, Marcel·lí Iglesias, va fer recentment una conferència a Lleida on va proposar més col·laboració entre Aragó, Catalunya i Andorra per la promoció dels Pirineus, donant a Lleida una gran importància com a centre d’aquest eix. «Ho creiem també així des de Catalunya? M’agradaria pensar que sí», va dir l’alcalde.

Darrera actualització ( Dimarts, 30 de juny del 2009 02:17 )

mitjançantEl Punt – Notícia: L’alcalde de Lleida insta Catalunya a reforçar el seu ponent davant del creixement de Saragossa-55775.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja