Hereu evoca l’esperit de Barcelona’92 per impulsar la candidatura Barcelona-Pirineus als Jocs d’Hivern del 2022

Hereu evoca l’esperit de Barcelona’92 per impulsar la candidatura Barcelona-Pirineus als Jocs d’Hivern del 2022
Les proves de les modalitats interiors es farien a la capital catalana, mentre les modalitats d’esports exteriors se celebrarien als Pirineus
AVUI.cat
Museu Olímpic i de l’Esport de Barcelona
Ult. Act. 13/01/2010 11:28
Icona mida text gran | petit Icona imprimir article Icona enviar article Icona enviï rectificació Icona afegeixi a la seva carpeta Icona opinions 27 opinions
L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha triat el Museu Olímpic de Montjuïc per anunciar la intenció de l’Ajuntament d’impulsar la candidatura Barcelona-Pirineus per acollir els Jocs Olímpics d’Hivern del 2022. “Barcelona vol reviure el somni olímpic”, ha assegurat durant l’anunci oficial en roda de premsa, en què ha convidat els ciutadans a sumar-se a la iniciativa. “És un gran projecte de país i que tindrà una gran repercussió”, ha sentenciat.

Hereu ha assegurat que el canvi de filosofia per realitzar els JJOO d’Hivern feta pel Comitè Olímpic Internacional, que es va materialitzar en els jocs de Torí del 2006 i que es consolidarà aquest any amb Vancouver, “fa que Barcelona pugui acollir els Jocs d’Hivern”, ja que les pistes d’esquí “estan ben aprop”. A més, ha remarcat que si Barcelona aconsegueix aquest objectiu, es convertiria en la primera ciutat que s’ha convertit en seu de les dues modalitats, els Jocs d’estiu i els d’hivern.

Hereu ha afirmat que Barcelona disposa de tots els equipaments necessaris per acollir els Jocs i que, a més, recolliria “el llegat dels Jocs del 92”, amb les infraestructures ja existents, i d’altres que s’hauran de construir, i amb el prestigi internacional que arrossega.

Indoor i Outdoor

Els Jocs d’Hivern se celebren durant 16 dies el mes de febrer i acull, segons ha precisat, 2.500 esportistes de 80 països que competeixen en 7 modalitats i 15 disciplines. Hereu ha anunciat que “es necessiten dues seus olímpiques”, una seria Barcelona, i l’altra, al Pirineu, tot i que encara està per determinar. A més, Barcelona acolliria la cerimònia d’inauguració i clausura, així com el repartiment de les medalles. L’alcalde sí ha deixat clar que la candidatura no inclou una possible participació d’Andorra, sinó dels Pirineus catalans.

La capital catalana també seria la seu de tres modalitats d’esports indoor, les que se celebren a l’interior, com el hoquei gel i el patinatge, que es farien al Palau Sant Jordi, a l’Estadi Olímpic i en nous equipaments. La resta de modalitats esportives, les que tenen lloc a l’exterior, s’hauran de fer als Pirineus.

Jaca, competidora
L’any 2013, el Comitè Olímpic Espanyol (COE) haurà de decidir quina ciutat representa l’Estat de cara a acollir els Jocs d’Hivern del 2022. Jaca, que s’ha presentat diverses vegades sense sort, també opta a aconseguir la seu d’aquest mateixos jocs, conjuntament amb la ciutat de Saragossa. En aquest punt, Hereu ha explicat que Barcelona competirà amb Jaca “amb esperit esportiu” i ha assegurat que aquest mateix dimecres es posarà en contacte amb l’alcalde de Jaca per explicar-li personalment la decisió de l’Ajuntament d’optar a la candidatura del 2022. Amb tot, Hereu ha assegurat que, abans de tirar endavant la iniciativa, va parlar amb el COE per veure quines possibilitats hi havia de rebre el suport d’aquest comitè, imprescindible per fer realitat “el somni”.

Hereu també ha assegurat que no es va començar a plantejar seriosament el projecte fins el 3 d’octubre passat, un dia després que Madrid quedés eliminada com a possible seu per acollir els Jocs 2016. Fins llavors, ha dit l’alcalde, “tots els meus esforços es van centrar en donar suport a la candidatura de Madrid”.

El 2014, el COI farà la primera selecció de les ciutats candidates i l’octubre del 2015 es decidirà, finalment, la ciutat guanyadora.

Com sorgeix la idea
Hereu ha explicat que la idea d’organitzar de nou uns Jocs Olímpics a Barcelona ha sorgit de la visita que ha fet als instituts i escoles de Barcelona. Segons l’alcalde, en aquestes xerrades, molts infants i joves li han preguntat sobre la possibilitat de tornar a fer uns JJOO. A partir d’aquí, segons ha relatat, fa anys que va començar una reflexió sobre aquesta possibilitat, que es va concretar aquesta mateixa tardor i que ha estat anunciada aquest dimecres

Hereu evoca l’esperit de Barcelona’92 per impulsar la candidatura Barcelona-Pirineus als Jocs d’Hivern del 2022.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja