Catalunya contra Aragó: uns jocs olímpics d’hivern com a excusa « Xarxes socials i llengües


Per als qui estem orgullosos de parlar català a la Franja no és nova la cantinela dels anticatalanistes, que han de recórrer a parlar dels seus veïns catalans per a decidir quines restriccions lingüístiques mos imposen a la Franja. Una ideologia pancatalanista, encara que no els ho paregue. Que si mos han robat los béns de la Franja, que si mos foten l’aigua, que si són nazis imperialistes, que si Carod és aragonès,…

I avui, només obrir els ulls del llit, miro una conversa d’un amic al talk i em poso a sumar un adagio més a la cantinela: Hereu evoca l’esperit de Barcelona’92 per impulsar la candidatura Barcelona-Pirineus als Jocs d’Hivern del 2022. Passo a llegir lo titular previsible de l’Heraldo de Aragón, que ja està escrivint la clau de sol i l’armadura de clau, en si sostingut menor: Barcelona se enfrentará a la candidatura de Zaragoza-Jaca para los Juegos de Invierno de 2022.

L’octubre (de 2009) Saragossa va confirmar que s’hi presentave: Zaragoza-Pirineos confirma su candidatura a los Juegos Olímpicos de Invierno en 2022. Aragó havia vetat la presència de Catalunya a esta proposta. Lleida es plantejava liderar-la i que Aragó s’hi sumare. Aragó plantejava Saragossa-Andorra, però amb l’oposició de la Federación Española de Deportes de Invierno per fer uns Jocs amb seu a dos estats. I finalment Barcelona fa pública la proposta sense haver parlat amb les pistes d’esquí. No és excitant, tot plegat? ;)

PS: Encara hi ha qui veu tan bones relacions entre Catalunya i Aragó que diu que Marcelino és un pancatalanista i un venut a Catalunya.

PS2: A mi el que m’està recordant això de fer uns jocs olímpics d’hivern a Barcelona és a les pistes d’esquí de Marina d’Or.

Catalunya contra Aragó: uns jocs olímpics d’hivern com a excusa « Xarxes socials i llengües.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja