Pena-roja recupera la barraca de Sant Antoni – Ràdio Matarranya

La festivitat de Sant Antoni sempre ha tingut una gran tirada al Matarranya. És el sant que se’n cuida dels animals i, per tant, la gran quantitat de ramaders de la zona s’han encarregat de mantindre viva la festa. A Pena roja, enguany, un grup de joves s’han animat a recuperar la barraca de Sant Antoni, una tradició que s’havia perdut al poble. Durant estos dies festius de Nadal s’han dedicat a aixecar este monument vegetal, amb l’ajuda de veïns dels pobles d’Herbers o Mont-roig, que ja tenen experiència en muntar barraques.

A la zona del Matarranya són pocs els pobles que han conservat la tradició de cremar la barraca per Sant Antoni, però es te constància que en gairebé tots se celebrava este dia, cremant grans construccions fetes amb troncs i rames.

El 20 de gener a Pena-roja se celebrarà una festa ben completa, a banda dels actes tradicionals organitzats pels majorals, hi haurà l’espectacular cremada. El dia següent, el diumenge, tindran lloc els actes religiosos amb la tradicional missa en honor al sant, a continuació la benedicció dels animalets del poble i el repartiment del panoli.

Source: Pena-roja recupera la barraca de Sant Antoni – Ràdio Matarranya

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja