La premsa aragonesa acusa Barcelona de “frustrar el somni” del Jocs 2022
Els diaris fan d’altaveu dels polítics que estan convençuts que el COE votarà la candidatura de Jaca
AVUI.cat
Barcelona
Ult. Act. 14/01/2010 20:34
“La candidatura de Jaca guanyarà la de Barcelona”. Aquest és el missatge que la premsa aragonesa ha difós en les seves planes. I és que els polítics d’Aragó –encapçalats pel president Marcel·lí i l’alcalde Belloch– han reaccionat de manera optimista davant la presentació de la candidatura de Barcelona pels jocs olímpics d’hivern del 2022 i creuen que el Comité Olímpic Espanyol (COE) votarà per Jaca.

La notícia més llegida del dia a l’edició digital de l’Heraldo, acompanyada d’un vídeo d’opinió de la gent del carrer, és la que enfoca el tema titulant-lo’ho Barcelona intenta frustrar el somni olímpic aragonès. En la versió en paper han publicat quatre pàgines en relació a l’anunci d’Hereu en què es recollien reaccions, dades històriques i diverses opinions.

El diari de l’Alto Aragón, que està vinculat a Osca i el Pirineu, ha tractat el tema seguint les agències de notícies. Des d’ahir, han publicat la presentació de Barcelona 2022, l’opinió de l’alcalde de Jaca i del president de la comunitat autònoma i que Pasqual Maragall defensa un projecte conjunt entre Barcelona i Jaca, entre altres. Pel que fa a l’opinió, el diari dedica l’editorial a la candidatura i diu que Barcelona, “l’única ciutat espanyola que ja ha organitzat un jocs”, s’està interposant en la il·lusió aragonesa. “La presentació ahir sense cap indici que ho anticipés no va ser una sorpresa total, esperada en alguns ambients, i ha volgut donar un cop d’efecte contundent sense possibles anàlisis previs que segurament haguessin recomanat la inoportunitat de prendre una decisió com aquesta”, assenyala l’editorial.

El Períodico d’Aragón recorda que Jaca ja va seduir el COE com a candidata estatal el 2010 i li va prendre el lloc a Granada, cosa que expliquen com a “antecedent” i per explicar l’experiència i la qualitat de les instal·lacions, punts forts del Pirineus.

Per últim, Aragóndigital fa protagonista el tema en la seva edició d’Osca i en la tribuna i digital i fòrums. Un dia després de la presentació d’Hereu, expliquen, en diverses notícies, que el delegat del govern d’Aragó, el conseller municipal de cultura i grans projectes i l’alcalde d’Osca creuen en el potencial de Jaca per “guanyar Barcelona”.

Premsa internacional

La notícia ha tingut un ressò discret a la premsa internacional. Els mitjans canadencs n’han parlat per la vinculació als Jocs Olímpics del 2022, ja que la ciutat de Quebec i Montreal també es presenten pel mateix any, tot i que les properes Olimpíades d’hivern tenen com a seu Vancouver.

La premsa anglosaxona no ha parlat de l’anunci d’Hereu gairebé gens. ElNew York Times ho tracta com a breu, de la mateixa manera que ho fa laBBC. A França, malgrat la proximitat geografia, també ha passat desapercebut. Le monde ho tracta al paper i Le pointi l’Ouest Franceho fan a l’edició digital.

La premsa aragonesa acusa Barcelona de “frustrar el somni” del Jocs 2022.