Bon Cop de Cap: Les candidatures olímpiques de Barcelona – VilaWeb

Bon Cop de Cap: Les candidatures olímpiques de Barcelona

Repàs dels intents de la ciutat de ser seu olímpica

Arran del sorprenent anunci fet pel batlle de Barcelona, Jordi Hereu, d’optar als Jocs Olímpics d’Hivern del 2022, el Bon Cop de Cap d’avui fa un repàs històric a les vegades que Barcelona ha intentat ser seu olímpica i també recorda les converses de l’any 1976 perquè la Cerdanya fos seu dels Jocs Olímpics d’hivern, en cas que Salt Lake City hi renunciés per la crisi enconòmcia.

El primer intent, tímid, d’aconseguir que Barcelona fos seu d’uns Jocs va ser el 1917, per iniciativa privada del batlle Rius i Rius i ja més oficialment el 1924 i, sobretot, el 1936, quan la republicana Barcelona va acabar perdent enfront Berlín en ple auge del nazisme. El 1972 Barcelona va intentar-ho de nou, però el Comitè Olímpic Espanyol va decidir apostar per Madrid, que perdria davant Munic. Finalment el 1992 Barcelona en seria seu.

Una última curiositat: el 1980 es van fer una sèrie de reunions per aconseguir que els Jocs Olímpics d’hivern se celebressin a la Cerdanya, amb subseus a Andorra i la Catalunya Nord en cas que Salt Lake City renunciés a organitzar els Jocs a causa de la crisi econòmica. Al final, però, Salt Lake City va tirar endavant la organització dels Jocs.

Bon Cop de Cap: Les candidatures olímpiques de Barcelona – VilaWeb.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja