Día de la lengua materna: el Campus Virtual ADD ya está disponible en las lenguas propias de Aragón

El 21 de febrer se celebra a tot el món el Dia Internacional de la Llengua Materna, establert per l’ONU el 2007, amb l’objectiu de preservar i protegir tots els idiomes emprats al món, i fomentar, entre d’altres mesures, l’ús de la llengua materna en l’ensenyament i l’aprenentatge.

Amb motiu d’aquesta celebració, la Universitat de Saragossa ha instal·lat el nou paquet de llengua aragonesa de Moodle (la plataforma de programari lliure en què es basa el Campus Virtual ADD) presentat aquesta setmana, el paquet de llengua catalana, així com els d’altres llengües ibèriques com l’asturià, el basc, el gallec i el portuguès. D’aquesta manera, els membres de la comunitat universitària parlants de les llengües pròpies d’Aragó i de la resta de llengües ibèriques podran des d’ara utilitzar els serveis del Campus Virtual en la seva llengua.

Moodle és la plataforma de gestió de l’aprenentatge més popular i emprada en tot el món, amb més de 126 milions d’usuaris. És a més software lliure, gratuït i de codi obert, desenvolupat col·laborativament per una gran comunitat de programadors, inclosos els equips de localització o traducció a diferents llengües. La versió en aragonès és disponible gràcies a Softaragonés, un equip de treball que mira de fomentar l’ús de l’aragonès a Internet i les noves tecnologies, aprofitant les avantatges que ofereix el programari lliure per a les llengües minoritzades. Entre altres programes, ofereixen versions en aragonès de Firefox, Telegram, Scratch, Arduino, Mediawiki, 7-zip, Notepad ++, NVDA, etc., així com un traductor automàtic entre les llengües pròpies d’Aragó (aragonès-castellà-català).

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja